category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Lingvistica

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa

CAPCANELE LIMBII ROMANE

&bdquo;<em style="mso-bidi-font-style: normal;">Capcanele limbii romane, <em style="mso-bidi-font-style: normal;">Dictionarul greselilor de limba si <em style="mso-bidi-font-style: normal;">Mic tratat de ortografie, publicate impreuna de Editura Humanitas, isi pastreaza neatins dinamismul axiologic al mesajului initial. Aceste exemplare meditatii despre aspecte importante ale limbii romane se ofera cititorului de azi cu aceeasi proaspata si inteleapta deschidere spre dialog, specifica academicianului Al. Graur. Nici una dintre aceste lucrari nu-si propune sa aiba, cum afirma autorul, caracter explicit normativ &ndash; dar, prin fascinatia pe care o exercita orice asemenea incursiune savant-filologica in lumea cuvantului, toate trei sporesc in randurile cititorilor reflexivitatea si respectul vigilent pentru limba. Greseala si corectitudine | Greseli facute de oameni culti | Greseli imprumutate | Greseli facute de specialisti | Greseli de accentuare | Schimbari de sunete | Neologisme stalcite | Etimologii populare | Cuvinte intelese gresit din context | Termeni pretentiosi | Cuvinte compuse | Economie si risipa | Redundanta | Pleonasme

CAPCANELE LIMBII ROMANE

22,00 Lei
13,64 Lei
TVA inclus
stoc limitat


AGRAMATISME IN LIMBAJUL COTIDIAN. CUM VORBIM SI SCRIEM CORECT

Structurat in 12 capitole, volumul prezinta un numar mare si divers de abateri de la normele limbii literare, abateri care, prin amploarea si gravitatea lor, reflecta, din pacate, procesul continuu de degradare a limbii scrise si vorbite, cauzata, in principal, de ignoranta sau neglijenta, un vocabular sarac si stereotip, bazat pe mimetism, o preluare necritica de tipare sintactice straine, "inovatii" lexicale neatestate, accentuari aberante...

AGRAMATISME IN LIMBAJUL COTIDIAN. CUM VORBIM SI SCRIEM CORECT

32,00 Lei
19,82 Lei
TVA inclus
stoc limitat


GRAMATICA DESCRIPTIVA A LIMBII ENGLEZE

Prin tematica sa, lucrarea 'Gramatica descriptiva a limbii engleze pentru nivel mediu si superior' se adreseaza tuturor celor care invata limba engleza: - elevilor din ultimele clase de liceu (inclusiv cele de profil) - studentilor de la universitatile de stat si particulare - profesorilor de liceu si de scoli generale atat pentru predarea la orele de curs, cat si pentru obtinerea gradului de definitivat si a titularizarii.

GRAMATICA DESCRIPTIVA A LIMBII ENGLEZE

11,00 Lei
8,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


FAMILIA DE CUVINTE .

Familia de cuvinte este un concept care prin chiar denumirea sa analogica se dovedeste a fi intuitiv, prezent in constiinta vorbitorilor nespecialisti drept inrudire a unui grup de cuvinte legate intre ele prin asemanari ale formei si ale sensului lor. Acest grup este format din unul sau doua cuvinte mai vechi, originare, de obicei un substantiv si/sau un verb, asadar cuvintele-parinti (denumite de lingvisti cuvinte de baza), si alte cuvinte care sunt sau par a fi obtinute de la el(e) prin unul sau mai multe procedee lexicale (numite mijloace interne de imbogatire a vocabularului), in una sau mai multe etape; acestea ar putea fi considerate cuvintele-urmasi. Studiul familiei lexicale presupune studiul diverselor procedee interne de formare a cuvintelor, desi rezultatele cercetarii lor strict stiintifice, cu metodele etimologiei, nu coincid intotdeauna cu felul in care se organizeaza materialul lexical in competenta lingvistica a vorbitorilor obisnuiti. Diferenta dintre punctul de vedere al specialistilor in istoria limbii si punctul de vedere al vorbitorilor este cauzata nu numai de cunostintele stiintifice insuficiente ale celor din urma ci si de faptul ca este vorba despre puncte de vedere cu totul diferite. Pentru a evita confuziile, credem ca ar trebui adoptata si o diferentiere terminologica, deoarece este vorba despre doua familii de cuvinte diferite.

FAMILIA DE CUVINTE .

10,00 Lei
7,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CUVINTELE, INCOTRO? LINGVISTICA PENTRU TOATE TELEVIZIUNILE

"Profesorul Stelian Dumistracel este un mare lingvist care si-a asumat, parca dintotdeauna, rolul de reper moral si profesional, pe care si-l exercita cu umor si bunavointa, amuzindu-se, ca orice erudit, in fata diversitatii ideilor si a spectacolului lingvistic actual, pe care le priveste cu o neobosita curiozitate. Lingvistica romaneasca – conectata la cea internationala –si-a consolidat prin scrierile si cercetarile Domniei Sale traditia de intemeiere teoretica si de cunoastere aplicata a tezaurului limbii, in toate formele si registrele sale – vechi, regionale, populare si literare. Domnul Stelian Dumistracel a realizat o exceptionala opera de cercetare in dialectologie, fonetica, lexicologie si lexicografie, terminologie, etimologie, romanistica, istoria limbii literare si a ideilor culturale, demonstrind o permanenta deschidere catre cele mai noi directii in stilistica, etnolingvistica, sociolingvistica si pragmatica. Ne-a dovedit, de atitea ori, ca traditia retoricii clasice e cea mai solida cale de interpretare a ludicului in limbaj. A descris fenomenul fascinant al tabuizarii si al agresarii numelor. A detectat incarcatura culturala a cuvintelor vechi si populare si a reconstituit detectivistic istoria expresiilor adesea obscure. A fixat cu precizie specificul discursului publicistic. A descris functionarea curenta a intertextualitatii, prin formula «discursului repetat», in care e cuprinsa o caracteristica fundamentala a limbajului uman. Rigoarea sa absoluta se impleteste fericit cu spiritul de finete, cu relativizarea inteligenta, sub semnul nuantelor si al permanentei interogatii. Asa cum ne-o prezinta Domnia Sa de fiecare data, cercetarea lingvistica e profunda, severa, migaloasa – dar si ingenioasa, sclipitoare si spectaculoasa". (Rodica Zafiu)

CUVINTELE, INCOTRO? LINGVISTICA PENTRU TOATE TELEVIZIUNILE

36,00 Lei
27,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro