category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Generala

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa

EXPLORAREA IMAGINARA A SPATIULUI

Cand oamenii de stiinta din secolul XX au demonstrat fara tagada ca nici Luna, nici Marte si nici vreo alta planeta din sistemul solar nu sunt locuite, si nu sunt semne ca in univers ar exista vreo urma de civilizatie, astrele si-au mai pierdut din stralucire. De fapt, din mirajul pe care l-au creat inca din Antichitate, de cand, si infricosati, si nerabdatori, oamenii isi cauta semeni in infinitul interstelar. Iar aceasta contradictorie speranta nu s-a manifestat niciodata mai intens ca in imaginarul sfarsitului de secol XIX. A investiga si a descrie lumile din ceruri si pe locuitorii lor cu infatisari ciudate si totusi umane nu mai era doar ocupatia astronomilor, ci si a unor scriitori cu un bun renume printre multii, foarte multii cititori ai epocii. Lucian Boia a cercetat cu minutie produsele acestei febre a "celorlalti" publicate in nenumarate lucrari de popularizare a stiintei, romane si reviste. Mai mult, si-a completat incursiunea in imaginarul cosmic cu un splendid material iconografic infatisand martieni de toate felurile, seleniti zburatori, peisaje venusiene, canalele de pe Marte, precum si scenele apocaliptice ale unei imaginare invazii extraterestre. Astfel, cu umor si eruditie, a construit o fermecatoare istorie intelectuala a ideii de pluralitate a lumilor.

EXPLORAREA IMAGINARA A SPATIULUI

35,90 Lei
22,26 Lei
TVA inclus
stoc limitat


EUGEN BROTE 1850-1912

Opera lui Lucian Boia este foarte vasta si variata, cuprinzand numeroase titluri aparute in Romania si in Franta, precum si traduceri in engleza, germana si in alte limbi. Cartea de fata cuprinde biografia integrala a lui Eugen Brote, in forma genuina nici mutilata de cenzura anilor 1970, nici revizuita in lumina noilor cercetari. Astfel, istoricul matur si confirmat de opera sa isi asuma, cu o desavarsita onestitate intelectuala, o frumoasa si exemplara scriere de tinerete. "Cititor, peste decenii, al propriei mele carti, vad acum in ea, dincolo de informatia istorica, in primul si in primul rand, drama unei vieti. Un om inzestrat cu felurite calitati, cu darul incontestabil de a conduce si de a infaptui, a carui ascensiune, aparent sigura, s-a frant deodata, urmata de o prabusire iremediabila. Din vina cui? A lui, a oamenilor, a istoriei... Din jocul imprevizibil al atator factori care, laolalta, intr-o inlantuire a carei finalitate ne scapa, alcatuiesc, ceea ce numim destin. Eugen Brote este povestea unui destin neimplinit." - Lucian Boia

EUGEN BROTE 1850-1912

39,00 Lei
24,18 Lei
TVA inclus
stoc limitat


ISTORIA ACADEMIEI DE STIINTE DIN ROMANIA

Scopul Academiei de Stiinte din Romania este de a contribui, a incuraja si a indruma creatiunea stiintifica prin: a),,comunicari, referate, publicatii si expozitii privitoare la chestiuni de stiinta pura si aplicata; b),,acordarea de premii pentru lucrarile de valoare; c),,subventionarea cercetarilor in domeniul stiintific. Academia va fi un organ de consultare pentru autoritati si de indrumare pentru institutiile de cercetare stiintifica." Statutul Academiei de Stiinte din Romania, 1935. AOSR este continuatorul si unicul legatar al Academiei de Stiinte din Romania care a functionat in perioada 1935-1948 si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania, infiintata prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1012 din 30 mai 1956. Legea privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, din 18 ianuarie 2007.

ISTORIA ACADEMIEI DE STIINTE DIN ROMANIA

46,50 Lei
25,57 Lei
TVA inclus
In stoc


Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro

 

Jocuri Online YouTube Download Filme Porno