category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Dreptul muncii

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa

DREPTUL INDIVIDUAL AL MUNCII EDITIA 2

Ultimele modificari aduse Codului muncii prin Legea nr. 40/2011, la care se adauga cele realizate prin celelalte acte normative ce apartin legislatiei muncii, ilustreaza preocuparea constanta a legiuitorului de a actualiza acest domeniu prin raportare la noile cerinte impuse de nevoile si interesele celor implicati in procesul muncii si, in acelasi timp, de conceptiile si strategiile legiuitorului. Desi se doreste asigurarea flexibilitatii raporturilor juridice de munca, pe fondul unui cadru legislativ clar si previzibil, in spiritul dreptului european, observam nemultumirea angajatorilor in absorbirea indatoririlor ce le revin si reticenta salariatilor fata de exigentele impuse in indeplinirea activitatilor lor, aspecte datorate indeosebi nivelului economico-financiar al statului roman. Aceasta a doua editie a lucrarii prezinta institutiile juridice ale contractului individual de munca, organizate prin raportare la structura Codului muncii, respectand exigentele unui curs universitar.

DREPTUL INDIVIDUAL AL MUNCII EDITIA 2

65,90 Lei
52,72 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPTUL SECURITATII SOCIALE

Dreptul securitatii sociale s-a desprins ca ramura distincta de drept prin evolutia sa de la o forma de protejare a salariatilor impotriva unor riscuri sociale determinate, la o forma de protejare impotriva unor categorii din ce in ce mai largi de riscuri ale societatii si de garantare a unui nivel economic minim pentru toti membrii societatii. Ca ramura de drept, sistemele de securitate sociala sunt concepute pe ideea realizarii unui serviciu public si functioneaza ca un serviciu public. Lucrarea este conceputa in doua parti, tinand cont de obiectul de reglementare al dreptului securitatii sociale care este format din ansamblul raporturilor juridice ce privesc: asigurarea sociala si asistenta sociala. Sunt avute astfel in vedere atat raporturile de asigurare sociala (care se nasc, se modifica si se sting in legatura cu acoperirea unor riscuri sociale expres prevazute de lege), cat si raporturile de asistenta sociala (care se nasc, se modifica si se sting in legatura cu dreptul cetatenilor de a avea un minim necesar sustinerii traiului, daca se afla in imposibilitatea de a si procura in mod licit sursele materiale pentru a trai si cu obligatia statului de a garanta acest venit persoanelor aflate in nevoie). Avand in vedere importanta atat teoretica, dar mai ales practica a normelor apartinand dreptului securitatii sociale, acest curs se adreseaza deopotriva studentilor si practicienilor, asigurand un consistent suport teoretic intr-un domeniu de maxima actualitate.

DREPTUL SECURITATII SOCIALE

56,90 Lei
45,52 Lei
TVA inclus
stoc limitat


RASPUNDEREA DISCIPLINARA IN RAPORTURILE DE MUNCA

Raspunderea disciplinara – forma a raspunderii juridice – intervine in situatia in care angajatul savârseste, cu vinovatie, o abatere disciplinara, adica o fapta ilicita, constând in nerespectarea sarcinilor de serviciu, incalcarea ordinii si disciplinei la locul de munca, dupa caz, a normelor de comportare in unitate si in afara ei. in practica angajatorilor, a institutiilor si autoritatilor publice, altor unitati etc., sunt frecvente situatiile in care intervine raspunderea disciplinara. Totodata, pe rolul instantelor judecatoresti sunt inregistrate frecvent contestatii impotriva sanctiunilor disciplinare. Asa cum rezulta din subtitlul prezentei lucrari, la elaborarea ei au fost avute in vedere legislatia, constând in actele normative – izvoare ale dreptului disciplinar, literatura juridica de specialitate relevanta si o jurisprudenta bogata, cu precadere a curtilor de apel, dar si a inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si a Curtii Constitutionale. Speram ca raspundem astfel, intr-o buna masura, asteptarilor si exigentelor tuturor celor interesati de tema abordata, oferindu-le, drept urmare, un material util, eficient de studiu si de lucru. Din cuprins Raspunderea disciplinara ca institutie juridica importanta, specifica relatiilor de munca; Disciplina muncii; Particularitati ale raspunderii disciplinare in cazul diferitelor categorii de personal; Abaterea disciplinara; Cauze exoneratoare de raspundere disciplinara; Procedura disciplinara.

RASPUNDEREA DISCIPLINARA IN RAPORTURILE DE MUNCA

140,00 Lei
112,00 Lei
TVA inclus
In stoc


Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro

 

Jocuri Online YouTube Download Filme Porno