category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Dreptul muncii

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa

CODUL MUNCII LEGEA DIALOGULUI SOCIAL LA ZI COD 553 (ACT 15.10.2014)

Lucrarea reuneste Codul muncii (republicat in M.Of. nr. 345 din 18 mai 2011) si Legea dialogului social (republicata in M.Of. nr. 625 din 31 august 2012), cu modificarile ulterioare, inclusiv cu cele care au fost introduse prin Legea nr. 77/2014 (M.Of. nr. 470 din 26 iunie 2014), oferind astfel o imagine de ansamblu asupra celor mai noi si mai importante schimbari aparute in legislatia muncii. De asemenea, recursurile in interesul legii pronuntate de inalta Curte de Casatie si Justitie in materie sunt introduse direct sub articolele la care se refera.

CODUL MUNCII LEGEA DIALOGULUI SOCIAL LA ZI COD 553 (ACT 15.10.2014)

9,90 Lei
7,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL MUNCII. COMENTARIU PE ARTICOLE. ACTUALIZARE LA VOLUMUL 1-2

Utilizarea institutionalizata a dialogului social ca reper fundamental si stabil in conturarea corpusului obligational al relatiei de munca nu este o favoare, un privilegiu acordat intermitent si conditionat lucratorului, ci o modalitate sine qua non de asigurare a pacii sociale, a coeziunii lumii muncii si a progresului unei natiuni. Actionand pe aceasta linie de gandire, vom gasi intotdeauna echilibrul stabil si rezonabil intre interesele capitalului - obtinerea si maximizarea profitului - si interesele lucratorilor - stabilitatea in munca si decenta venitului salarial.

Lucrarea reprezinta actualizarea Codului muncii. Comentariu pe articole (Al. Athanasiu, M. Volonciu, L. Dima si O. Cazan, Ed. C.H. Beck, vol. I, 2007; vol. II, 2011) si contine comentariile articolelor modificate prin Legea nr. 40/2011, asa cum apar ele in textul Codului muncii republicat (M.Of. nr. 345 din 18 mai 2011).

Tabelul de la final contine corespondentele dintre articolele din Codul muncii publicat in M.Of. nr. 72 din 5 februarie 2003 si cele ale Codului muncii republicat.

CODUL MUNCII. COMENTARIU PE ARTICOLE. ACTUALIZARE LA VOLUMUL 1-2

21,90 Lei
17,52 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPTUL INDIVIDUAL AL MUNCII EDITIA 2

Ultimele modificari aduse Codului muncii prin Legea nr. 40/2011, la care se adauga cele realizate prin celelalte acte normative ce apartin legislatiei muncii, ilustreaza preocuparea constanta a legiuitorului de a actualiza acest domeniu prin raportare la noile cerinte impuse de nevoile si interesele celor implicati in procesul muncii si, in acelasi timp, de conceptiile si strategiile legiuitorului. Desi se doreste asigurarea flexibilitatii raporturilor juridice de munca, pe fondul unui cadru legislativ clar si previzibil, in spiritul dreptului european, observam nemultumirea angajatorilor in absorbirea indatoririlor ce le revin si reticenta salariatilor fata de exigentele impuse in indeplinirea activitatilor lor, aspecte datorate indeosebi nivelului economico-financiar al statului roman. Aceasta a doua editie a lucrarii prezinta institutiile juridice ale contractului individual de munca, organizate prin raportare la structura Codului muncii, respectand exigentele unui curs universitar.

DREPTUL INDIVIDUAL AL MUNCII EDITIA 2

65,90 Lei
52,72 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL MUNCII LEGEA DIALOGULUI SOCIAL LA ZI COD 490 ACTUALIZARE 25.11.2012

Cartea, coordonata de conf. univ. dr. Luminita Dima, reuneste Codul muncii (republicat in M.Of. nr. 345 din 18 mai 2011) si Legea dialogului social (republicata in M.Of. nr. 625 din 31 august 2012), cu modificarile ulterioare, inclusiv cu modificarile care urmeaza sa intre in vigoare la 1 februarie 2013 si cu cele care urmeaza sa intre in vigoare la 1 februarie 2014, oferind astfel o imagine de ansamblu asupra celor mai noi si mai importante schimbari aparute in legislatia muncii.

De asemenea, lucrarea ofera cititorului note, corelatii legislative, index etc. In anexa, o Initiativa legislativa: Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 Codul muncii, utila pentru a se avea in vedere eventuale schimbari ale legislatiei in viitorul apropiat.

CODUL MUNCII LEGEA DIALOGULUI SOCIAL LA ZI COD 490 ACTUALIZARE 25.11.2012

12,90 Lei
10,32 Lei
TVA inclus
stoc limitat


TIMPUL DE MUNCA SI DE ODIHNA IN DREPTUL NATIONAL SI DREPTUL UNIUNII EUROPENE

Prezenta lucrare supune unei analize temeinice si amanuntite atat in planul dreptului romanesc, cat si in cel comparat o tema dintre cele mai ofertante atat sub aspect stiintific, dar si practic, respectiv timpul de munca si de odihna al salariatilor.
Din punct de vedere structural, lucrarea integreaza in mod coerent analiza dispozitiilor Codului muncii, a unor legi speciale derogatorii, aspecte de drept comparat, de practica judiciara nationala si europeana si de examen al literaturii juridice in materia supusa analizei. Dreptul romanesc este analizat din perspectiva modului de transpunere a Directivei 2003/88/CE privind anumite aspecte ale organizarii timpului de munca, dar si a modalitatilor de transpunere a prevederilor directivei in alte sisteme de drept, precum si prin prisma practicii in materie a Curtii Europene de Justitie.
Identificarea unor constante de reglementare a timpului de munca si a timpului de odihna, in evolutia dreptului romanesc al muncii, pozitionarea solutiilor romanesti in contextul celor pentru care s-a optat in alte sisteme de drept, raportarea dreptului romanesc la cel european, in incercarea de subliniere atat a temelor incomplet sau insuficient transpuse, cat si a reglementarilor mai protective intalnite in sistemul nostru de drept, fata de cele la care ne-ar fi obligat legiuitorul european constituie preocuparile centrale ale prezentei lucrari.

TIMPUL DE MUNCA SI DE ODIHNA IN DREPTUL NATIONAL SI DREPTUL UNIUNII EUROPENE

44,90 Lei
35,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPTUL COLECTIV AL MUNCII

Orice stat, in fiecare epoca pe care o traverseaza trebuie sa gaseasca un echilibru viabil intre protectia sociala, echitatea functionarii sistemului legislativ al muncii si eficienta economica, urmarind adaptarea lor la realitatile economice si sociale contemporane. Dialogul social a devenit o componenta importanta a guvernarii pe piata muncii in multe tari. Lucrarea trateaza regimul juridic al derularii relatiei colective de munca in Romania cuprinzand analiza legislatiei in materie, in vigoare la data de 1 octombrie 2012, si se adreseaza, in primul rand studentilor si masteranzilor in drept, cadrelor didactice de specialitate, organizatiilor sindicale, autoritatilor administrative cu atributii in materia dreptului muncii, precum si practicienilor dreptului fiind conceputa ca un instrument care sa le faciliteze intelegerea raportului dintre dreptul individual si cel colectiv la muncii, pregatirea examenelor in materia dreptului social, deprinderea mecanismelor dialogului social si, mai ales, a rolul partenerilor sociali in echilibrarea balantei dintre economic si social.

DREPTUL COLECTIV AL MUNCII

39,90 Lei
31,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CUMULUL PENSIEI CU VENITUL PROFESIONAL PRIVIRE SPECIALA ASUPRA CAZULUI...

Problemele ce se ridica in legatura cu posibilitatea cumularii pensiei cu venitul profesional sunt numeroase, iar reglementarile in vigoare nu ofera solutii de natura a raspunde tuturor intrebarilor ce pot aparea in practica in legatura cu aceasta institutie. In prezentul studiu ne propunem sa realizam o analiza detaliata a conditiilor in care este permis cumulul pensiei cu venitul profesional, cu privire in mod special asupra modului in care a fost reglementat acest cumul in cazul judecatorilor Curtii Constitutionale. In vederea atingerii obiectivului propus, apreciem ca se impune, in primul rand, realizarea distinctiei intre cumulul de functii si cumulul de calitati. Totodata, prezentarea evolutiei legislative in domeniul analizat ofera premisele necesare pentru interpretarea corecta a reglementarilor in vigoare. La randul lor, dispozitiile legale ce reglementeaza cumulul de functii trebuie interpretate sistematic si in stransa corelatie cu tratatele internationale la care Romania este parte. Partea a doua a studiului se concentreaza pe analizarea dreptului judecatorilor Curtii Constitutionale de a cumula indemnizatia la care sunt indreptatiti cu pensia. In legatura cu acest aspect se ridica o serie de probleme, referitoare atat la tipul de pensie ce poate fi cumulata cu indemnizatia, cat si la natura juridica a pensiei de serviciu, respectiv conditiile de acordare a acesteia. In final, pe langa expunerea concluziilor articolului, vom formula o serie de propuneri de lege ferenda, concretizate prin elaborarea unor texte de acte normative, a caror redactare, in prezent, este deficitara.

CUMULUL PENSIEI CU VENITUL PROFESIONAL PRIVIRE SPECIALA ASUPRA CAZULUI...

14,90 Lei
11,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPTUL SECURITATII SOCIALE

Dreptul securitatii sociale s-a desprins ca ramura distincta de drept prin evolutia sa de la o forma de protejare a salariatilor impotriva unor riscuri sociale determinate, la o forma de protejare impotriva unor categorii din ce in ce mai largi de riscuri ale societatii si de garantare a unui nivel economic minim pentru toti membrii societatii. Ca ramura de drept, sistemele de securitate sociala sunt concepute pe ideea realizarii unui serviciu public si functioneaza ca un serviciu public. Lucrarea este conceputa in doua parti, tinand cont de obiectul de reglementare al dreptului securitatii sociale care este format din ansamblul raporturilor juridice ce privesc: asigurarea sociala si asistenta sociala. Sunt avute astfel in vedere atat raporturile de asigurare sociala (care se nasc, se modifica si se sting in legatura cu acoperirea unor riscuri sociale expres prevazute de lege), cat si raporturile de asistenta sociala (care se nasc, se modifica si se sting in legatura cu dreptul cetatenilor de a avea un minim necesar sustinerii traiului, daca se afla in imposibilitatea de a si procura in mod licit sursele materiale pentru a trai si cu obligatia statului de a garanta acest venit persoanelor aflate in nevoie). Avand in vedere importanta atat teoretica, dar mai ales practica a normelor apartinand dreptului securitatii sociale, acest curs se adreseaza deopotriva studentilor si practicienilor, asigurand un consistent suport teoretic intr-un domeniu de maxima actualitate.

DREPTUL SECURITATII SOCIALE

56,90 Lei
45,52 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro