category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Drept financiar

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa

DREPT FINANCIAR PUBLIC

Cursul analizeaza aspecte referitoare la notiunea de "finante publice", atributiile principalelor organe ale statului implicate in procesul bugetar, activitatea bugetara, veniturile si cheltuielile publice, controlul executiei bugetare, raspunderea in materie financiara si moneda unica europeana.

DREPT FINANCIAR PUBLIC

69,90 Lei
55,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL DE PROCEDURA FISCALA 2011/2012

Modificarile din cursul anului 2011 sunt conforme cu:

- Legea nr. 126 / 2011 privind aprobarea O.U.G. nr. 88/2010 pentru modificarea si completarea O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (Monitorul Oficial din 21.06.2011);

- O.U.G. nr. 35 / 2011 (M. Oficial nr. 253 din 11.04.2011) referitor la suspendarea art. 83 alin. (5);

- O.G. nr. 29 / 2011 pentru modificarea si completarea O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (Monitorul Oficial nr. 626 din 02.09.2011) care intra in vigoare la data de 17 septembrie 2011, cu urmatoarele exceptii:
? de la 1 ianuarie 2012 intra in vigoare art. 1781 17826
? de la 1 ianuarie 2012 se abroga art. 179-204, 220, 225, 226, 227(4) 227(11).

Sunt incluse si modificarile aduse prin O.G. nr. 2 / 2012 pentru modificarea si completarea O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (Monitorul Oficial nr. 71 din 30.01.2012).

Editia a III-a, a adaugat reglementari noi in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2012, privind declararea operatiunilor interne pentru care se aplica TVA (FORM 394); privind stabilirea prin estimare a bazei de impunere, precum si determinarea din oficiu a obligatiilor stabilite prin autoimpunere sau retinere la sursa (in aplicarea art. 67 (2) b) si art. 83); privind contribuabilii inactivi / reactivati (in aplicarea art. 781) capitol separat, incluzand toata legislatia relevanta; despre prescriptia extinctiva, decaderea si calculul termenelor (capitol separat, la sfarsitul lucrarii, cu extrase din noul cod civil).

CODUL DE PROCEDURA FISCALA 2011/2012

58,90 Lei
47,12 Lei
TVA inclus
stoc limitat


OBLIGATIILE FISCALE ALE FIRMEI

Este posibil ca o firma sa reziste pe piata o perioada relativ scurta de timp chiar si in lipsa unui plan de marketing eficient sau cu o slaba politica de resurse umane. Dimpotriva, daca exista serioase disfunctionalitati in administrarea firmei respective sau in modul in care sunt gestionate aspectele de natura financiara si fiscala, in mod cert firma nu va rezista pe piata. Interpretand cu optimism aceasta situatie, rezulta ca o buna cunoastere a obligatiilor financiare, contabile si de ordin fiscal reprezinta o garantie a duratei de viata si a dezvoltarii afacerii respective. Apreciem ca este esentiala cunoasterea si intelegerea principalelor concepte, institutii si notiuni ale sistemului fiscal cu care opereaza firmele in Romania, demersul publicistic de fata fiind un sprijin in acest sens atat pentru contribuabili, cat si pentru teoreticienii si practicienii interesati de normele legale care instituie obligatii fiscale.

OBLIGATIILE FISCALE ALE FIRMEI

39,90 Lei
31,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


FISCALITATE APLICATA SI ELEMENTE DE MANAGEMENT FISCAL

Indiferent de cuantumul veniturilor si de sursa de provenienta a acestora, consumul inerent de bunuri si servicii, realizat zilnic de fiecare dintre noi, ne transforma implicit in destinatari ai impozitelor indirecte incluse in pretul/tariful final (taxe vamale, accize si in special taxa pe valoarea adaugata, care are cea mai larga sfera de aplicare). Lucrarea aduce pentru fiecare impozit in parte si o ampla sectiune cu studii de caz, in care, alaturi de calculele numerice, sunt inserate o serie de comentarii si interpretari privind speta prezentata, abordand aceeasi metoda si cu privire la elementele de management fiscal prezentate. Astfel, lucrarea este utila pentru o mai buna intelegere a legislatiei aplicabile, venind in sprijinul unei gestionari a obligatiilor fiscale intr-o maniera optima pentru contribuabili. Avand un caracter profund aplicativ, lucrarea se adreseaza studentilor, dar si practicienilor, constituind un real sprijin in completarea culturii de specialitate in domeniul financiar si fiscal, fiind utila in acelasi timp tuturor celor care se confrunta in viata de zi cu zi cu aspecte fiscale, in calitate de contribuabili, chiar daca acestia nu au o pregatire economica.

FISCALITATE APLICATA SI ELEMENTE DE MANAGEMENT FISCAL

25,00 Lei
18,75 Lei
TVA inclus
stoc limitat


INSTITUTII FINANCIAR-BANCARE INTERNATIONALE

Cartea este destinata atat studentilor, cat si practicienilor interesati sa cunoasca rolul institutiilor financiar-bancare internationale in cadrul sistemului financiar international. Lucrarea abordeaza obiectivele, modul de organizare si functionare a institutiilor financiar-bancare internationale, precum si asistenta financiara si tehnica oferita de acestea unor beneficiari potentiali diversi, precum guverne, municipalitati si companii.

INSTITUTII FINANCIAR-BANCARE INTERNATIONALE

45,90 Lei
36,72 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT FINANCIAR PUBLIC. DATORIA PUBLICA

Datoria publica este cel mai adesea descrisa, analizata, propusa, criticata, din perspectiva cifrelor. Realitatea ei pleaca de la cifrele care o descriu si nu poate fi ignorata. Juristul are insa alte instrumente de organizare a informatiilor si de analiza a lor. Aceasta lucrare propune un set de instrumente juridice ale intelegerii datoriei publice, organizand principii, reguli si proceduri intr-un mod sa deschida discutiilor si analizei juristilor un domeniu revendicat indeobste de stiintele economice si de cele politice. Lucrarea analizeaza din perspectiva juridica aspectele generale ale datoriei publice, elementele specifice regimului juridic atat al datoriei publice guvernamentale, cat si al datoriei locale, finantarile acordate de institutii financiare internationale si cele la care statul roman are acces ca membru al Uniunii Europene. Datorita relatiei directe pe care o au cu datoria publica, sunt prezentate structurile juridice elementare ale ajutorului de stat si ale finantarii investitiilor publice, domenii situate, alaturi de datoria publica, in zona de intersectie a normelor de drept public si a celor de drept privat. Elementul de noutate consta in organizarea prezentarii cadrului normativ, analiza prevederilor legale incidente din perspectiva marilor institutii ale dreptului public si ale dreptului privat, explicarea, inclusiv cu exemple, a normelor prezentate. Modificarile aduse in ultimii patru ani reglementarilor aplicabile in materia finantelor publice, a datoriei publice si a finantarii investitiilor publice impun nu numai o actualizare a manualelor destinate studentilor care studiaza dreptul financiar public in cadrul cursurilor de licenta, ci si o restructurare a modului de prezentare a marilor teme specifice acestei discipline. Actualul cadru de reglementare aplicabil fondurilor publice, in special in ceea ce priveste asumarea obligatiilor de natura datoriei publice si administrarea acestora, trebuie organizat intr-o maniera specifica stiintelor juridice, in care analiza normelor prevaleaza asupra descrierii lor.

DREPT FINANCIAR PUBLIC. DATORIA PUBLICA

45,90 Lei
36,72 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT FINACIAR PUBLIC. DREPT BUGETAR

Criza economica din ultimii ani a pus o amprenta puternica pe modalitatea de gestionare a finantelor publice. Abordarile prudente referitoare la supravegherea deficitului public si datoriei publice reclamate la nivelul Uniunii Europene si de catre institutiile financiare internationale si-au gasit, in ultimul an, multiple implementari in legislatia romaneasca. Prezentata intr-o abordare concisa si accesibila, lucrarea urmareste sistematizarea principalelor aspecte referitoare la finantele publice, sistemul bugetar, cuprinsul bugetului, procedura bugetara, realizarea investitiilor publice si controlul financiar. Ca tehnica de redactare, lucrarea prezinta, in completarea abordarilor teoretice, extrase din acte normative relevante, dar si exemple practice, pentru a facilita intelegerea fenomenelor complexe care caracterizeaza constituirea, gestionarea si utilizarea fondurilor publice. Problematicile analizate sunt prezentate si prin raportare la legislatia europeana implementata sau corespondenta, in unele cazuri cu detalierea considerentelor care au determinat adoptarea unei anumite masuri legislative. Lucrarea reprezinta note de curs adresate studentilor anului II la Facultatea de Drept in vederea insusirii elementelor de baza referitoare la administrarea fondurilor publice si patrimoniului public care formeaza obiectul disciplinei Drept financiar public.

DREPT FINACIAR PUBLIC. DREPT BUGETAR

51,90 Lei
41,52 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CONTABILITATEA NU-I DOAR PENTRU CONTABILI!

Contabilitatea nu-i doar pentru contabili! - Contine CD de Costel Istrate. Am absolvit specializarea Finante-contabilitate (acum ceva timp). Am fost contabil (ma rog, economist-contabil, adica, cel putin teoretic, mai mult decât"tiitor de registre"). E adevarat, nu unul stralucit. Una dintre putinele certitudini ale vietii mele a fost caracterul iremediabil plictisitor si deprimant al contabilitatii, cel putin asa cum era practicata in România. Generatii de studenti mi-au intarit aceasta convingere. Apoi a aparut Costel Istrate si, odata cu el, studenti, absolventi, ingineri, profesori etc. care sa afirme (fara a regreta mai târziu) ca le-a placut Contabilitatea.

CONTABILITATEA NU-I DOAR PENTRU CONTABILI!

41,00 Lei
34,85 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT FINANCIAR PUBLIC ED 6- SAGUNA

Despre lucrareCursul analizeaza aspecte referitoare la notiunea de "finante publice", atributiile principalelor organe ale statului implicate in procesul bugetar, activitatea bugetara, veniturile si cheltuielile publice, controlul financiar al executiei bugetare, raspunderea in materie financiara si moneda unica europeana. In cadrul capitolelor referitoare la veniturile si cheltuielile publice sunt abordate teme precum achizitiile publice, datoria publica si sistemul asigurarilor sociale de stat, asa cum este reglementat prin Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare. Editia 6?a cursului are in vedere legislatia interna in domeniul finantelor publice publicata pana la data de 1 ianuarie 2017, corelata cu acquisul european in materie. Avand in vedere importanta atat teoretica, dar mai ales practica a normelor apartinand dreptului financiar, acest curs se adreseaza deopotriva studentilor si practicienilor, asigurand un consistent suport teoretic intr-un domeniu de maxima actualitate. Puncte fortecuprinde noile reglementari fiscale din 2017explicare clara si concisa a informatiilor din sfera dreptului financiar publicreferinte bibliografice bogate, necesare perfectionarii cunostintelor in domeniuanaliza dreptului financiar la nivelul Uniunii Europeneprezentarea impactului asupra economiilor europene la nivel public a unor masuri financiareDin cuprinslocul si importanta dreptului financiar in cadrul dreptului publicmoneda si instrumentele monetareconceptul de sistem bugetarpolitica de coeziune a Uniunii Europene 2014-2020principalele impozite si taxe datorate bugetelor localecheltuielile publice pentru asigurarile socialecontrolul financiar preventivinfractiuni in materia asigurarilor socialecosturile si riscurile introducerii monedei uniceperspectivele Eurozonei intr o economie mondiala

DREPT FINANCIAR PUBLIC ED 6- SAGUNA

94,00 Lei
65,80 Lei
TVA inclus
In stoc


Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro