category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Drept comercial

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa

DREPT COMERCIAL. INTREPRINDEREA IN REGLEMENTAREA NOULUI COD CIVIL

Drept comercial. Intreprinderea este prima lucrare care trateaza dreptul comercial in conceptia Noului Cod civil. Desi sunt voci care constata disparitia dreptului comercial, autorul demonstreaza ca, in fapt, asistam la o "comercializare" a dreptului civil.

Intentia noii reglementari este de a reuni dreptul comercial sub reglementarea Noului Cod civil, intr-o singura ramura de drept. In locul dihotomiei drept comercial - drept civil, Noul Cod civil intentioneaza instaurarea unui sistem unitar de reglementare, raporturile juridice dintre profesionisti (comerciantii si ceilalti participanti la raporturile juridice de afaceri) urmand a fi reglementate direct si originar de Noul Cod civil. Cel putin la prima vedere, dualismul dreptului privat este abandonat de legiuitorul roman incepand cu data de 1 octombrie 2011.

In aceasta noua conceptie a dreptului comercial, care foloseste termenul de profesionist, intreprinderea joaca un rol central. In functie de existenta sau nu a unei intreprinderi urmeaza a fi calificat raportul juridic ca fiind intre profesionisti sau intre simpli particulari.

Lucrarea are un pronuntat caracter practic. Autorul explica noile institutii specifice profesionistilor (inalienabilitatea, insesizabilitatea, separatia de patrimonii, fragmentarea patrimoniului si segregarea creditorilor, fiducia, impreviziunea etc.) si noutatile aduse in materiile clasice din dreptul comercial (raspunderea statului pentru societatile din portofolii, lipsa de efecte a personalitatii juridice atunci cand aceasta este invocata cu rea credinta, modificarile aduse in materia atacarii actelor organelor persoanei juridice, disparitia capacitatii speciale de folosinta a persoanelor juridice cu scop lucrativ etc.).

DREPT COMERCIAL. INTREPRINDEREA IN REGLEMENTAREA NOULUI COD CIVIL

84,90 Lei
67,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


GHID PFA

Lucrarea este destinata specialistilor din domeniul fiscal, consacrati sau in formare (stagiari, studenti). Prin folosirea unui limbaj accesibil, dezbracat - pe alocuri - de tehnicitati inutile, materialul de fata este adresat si celor direct implicati, in calitate lor de: - comercianti (PFA - persoane fizice autorizate, II - intreprinderi individuale, IF - intreprinderi familiale), - profesii liberale (avocati, notari, consilieri juridici, executori judecatoresti, mediatori, auditori financiari, experti contabili, consultanti fiscali, practicieni in reorganizare si lichidare, traducatori/interpreti autorizati, medici, medici dentisti, medici veterinari, asistenti medicali, tehnicieni dentari, psihologi, arhitecti, sportivi, arbitri sportivi etc), - persoane care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala - drepturi de autor (scriitori, compozitori, artisti plastici, actori, jurnalisti etc) si - drepturi conexe dreptului de autor (artisti interpreti sau executanti, producatori de inregistrari sonore, producatori de inregistrari audio vizuale, producatori de emisiuni radio si tv etc), - brevete de inventie, marci de fabrica si de comert, know - how etc). Oricine doreste sa inceapa o activitate in acest domeniu, reclama nevoia unui sfat, nevoia a CEVA care sa-l lamureasca, sa-l scuteasca de "surprize"...

GHID PFA

50,00 Lei
40,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


LEGISLATIA SOCIETATILOR COMERCIALE ( COD 457) ACTUALIZATA LA 15.11.2011

Coordonata de prof. univ. dr. Smaranda Angheni, lucrarea de fata, aflata la a 13-a editie, contine, pe langa cele mai importante acte normative care reglementeaza regimul societatilor comerciale (Legea societatilor comerciale nr. 31/1990, Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare etc.), cu ultimele modificari aduse prin Legea nr. 71/2011 si prin O.U.G. nr. 79/2011, si importante corelatii legislative, note relevante, scurte extrase din diferite legi si ordonante, scurt istoric, un index util etc.

LEGISLATIA SOCIETATILOR COMERCIALE ( COD 457) ACTUALIZATA LA 15.11.2011

10,90 Lei
8,72 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Codul fiscal si normele metodologice de aplicare, La Zi cod 464 (actualizat...

Lucrarea prezinta avantajul ca pe langa textul Codului fiscal si al Normelor metodologice de aplicare a acestuia, inserate direct sub articolele din Cod la care se refera, sunt prezentate si deciziile Comisiei fiscale centrale emise de la data aparitiei Codului si pana in prezent. De subliniat ca aceste decizii sunt importante intrucat potrivit art. 8 alin. (2) din Anexa 2 la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1765/2011, solutiile unitare adoptate prin decizii ale comisiei si aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice sunt aplicabile de la data intrarii in vigoare a actului normative avut in vedere la solutionarea fiecarei. De asemenea lucrarea aduce in atentia celor interesati, trimiteri la legislatia secundara (ordine ale ministrului finantelor publice, ordine ale presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala) dar si legislatia conexa precum si recursurile in interesul legii si deciziile Curtii Constitutionale, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale. Pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa aprofundeze dreptul fiscal sunt incluse in lucrare trimiteri la doctrina de specialitate si jurisprudenta nationala, publicate in revistele de specialitate. Lucrarea Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare se doreste a fi un instrument util in cunoasterea si aplicarea legislatiei fiscale atat pentru consultantii fiscali cat si pentru contabili, avocati, magistrati, studenti, practic pentru oricine este interesat sau lucreaza in domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu in ultimul rand, lucrarea se poate dovedi utila si pentru teoreticieni, in special prin trimiterile la legislatie, jurisprudenta si, desigur, doctrina.

Codul fiscal si normele metodologice de aplicare, La Zi cod 464 (actualizat...

59,90 Lei
47,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Legislatia societatilor comerciale la zi cod 478 (actualizat la 15.07.2012) -...

Legislatia societatilor comerciale (actualizat la 15 iulie 2012). Cod 478 cu ultimele modificari aduse prin:legea nr. 76/2012, publicata in M. Of. nr. 365 din 30.05.2012; O.U.G. nr. 32/2012 publicata in M. Of. nr. 435 din 30.06.2012 Coordonata deprof. univ. dr. Smaranda Angheni,lucrarea de fata, aflata la a 15-a editie, contine, pe langa cele mai importante acte normative care reglementeaza regimul societatilor comerciale (Legea societatilor comerciale nr. 31/1990 incluzand modificarile aduse prin Legea pentru punerea in aplicare a Noului Cod de procedura civila, Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, Legea nr. 346/2004privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare etc.), un extras din Noul Cod civil, precum si importante corelatii legislative, note relevante, scurt istoric, un index util, denumiri marginale adaugate de redactia Editurii articolelor Legii nr. 31/1990 (in scopul facilitarii utilizarii textului legii) etc.

Legislatia societatilor comerciale la zi cod 478 (actualizat la 15.07.2012) -...

17,90 Lei
14,32 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro