category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Drept civil

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa
1 2

ELEMENTE DE DREPT CIVIL

Lucrarea, realizata in temeiul noului Cod civil, se adreseaza mai ales studentilor de la facultatile sau sectiile de administratie publica si stiinte economice, dar si studentilor de la drept, urmarind sa contureze un tablou general al celor mai importante institutii de drept civil care au tangenta cu viitoarele lor profesii. Este cu totul semnificativa capacitatea noului Cod civil de a unifica legea civila, prin preluarea sistematizata a domeniilor normative de drept comercial si de drept international privat, care ii amplifica diversitatea si ii subliniaza normativitatea, ca opera legislativa. Prin urmare, explicatiile sintetice ale temelor selectate din dreptul civil pot prezenta un interes aparte nu doar pentru juristi, ci si pentru specialisti din afara profesiilor juridice si publicul larg.

ELEMENTE DE DREPT CIVIL

49,90 Lei
39,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL INTRODUCERE GENERALA

Dupa cum o indica si numele, aceasta lucrare il introduce pe cititor in drept. Daca dreptul nu este simplu, sau nu este intotdeauna asa, ea incearca sa fie pe cat de simpla cu putinta. Ea arata bogatiile dreptului dar si insuficientele si nedreptatile acestuia, inradacinarea sa in trecut dar si perpetua sa actualizare, natura sa specifica dar si legaturile sale cu celelalte manifestari ale gandirii, constant evocate: istoria, sociologia, politica, economia, filosofia, religiile, literatura etc. Se doreste sa se atinga astfel un dublu obiectiv. Mai intai, descrierea fidela, in special a izvoarelor dreptului, dominate astazi de suprajuridicizare si transformate de dreptul european. Cititorul este de asemenea incitat sa masoare el insusi antinomiile ce se afla la baza dreptului: invatamantul superior se bazeaza pe dezbatere, dezbatere de idei cu ceilalti si cu tine insuti.

DREPT CIVIL INTRODUCERE GENERALA

79,00 Lei
71,10 Lei
TVA inclus
stoc limitat


NOUL COD CIVIL REPUBLICAT. CARTEA V. DESPRE OBLIGATII ART 1164-1649 EDITIA 2

Textul celei de-a doua editii debuteaza cu un nou argument si continua cu o revizuire generala in lumina modificarilor operate prin Legea nr. 71/2011. Totodata, s-au inlocuit unii termeni pusi la index cu noile sintagme impuse de Legea nr. 71/2011. Daca a fost o necesitate obiectiva sub toate aspectele ei aceasta reforma, ramane o controversa doctrinara. Cert este ca s-a demonstrat aptitudinea originara a dreptului civil de a reglementa integralitatea raporturilor juridice de drept privat, asumandu-si rolul de drept privat comun.

NOUL COD CIVIL REPUBLICAT. CARTEA V. DESPRE OBLIGATII ART 1164-1649 EDITIA 2

119,00 Lei
95,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DICT.OFITERILOR SI ANGAJ.CIVILI AI DIR. GEN. A PENITENCIARELOR VOL. II: APARATUL...

Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor repre-zinta un instrument de lucru util pentru reconstituirea multiplelor aspecte ale sistemului concentrationar din perioada comunista. Expunerea concisa, informatia inedita si exhaustivitatea confera lucrarii o valoare de document: profilurile profesionale si morale ale celor care au servit aceasta institutie represiva ii contureaza istoria, evidentiindu-i mecanismele de functionare si modul de organizare. Al doilea volum continua prezentarea persoanelor care au administrat aparatul central al sistemului carceral comunist, folosind informatii extrase din dosarele profesionale: numele, locul si data nasterii, parcursul profesional etc. Sint de asemenea expuse istoricul procesului de verificare a membrilor de partid, statutul angajatilor civili din Ministerul Afacerilor Interne si raporturile de munca ale acestora cu cadrele militare, precum si principalele organizatii de masa si obstesti din care militarii si angajatii civili ai DGP au facut parte. Structura din teritoriu (penitenciare, colonii si unitati de munca), o analiza a sistemului militar de pensii si a celui de salarizare a personalului militarizat din MAI, precum si statistici referitoare la numarul de detinuti din perioada 1948-1989 vor face obiectul volumelor al III-lea si al IV-lea ale Dictionarului.

DICT.OFITERILOR SI ANGAJ.CIVILI AI DIR. GEN. A PENITENCIARELOR VOL. II: APARATUL...

19,95 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL DE PROCEDURA CIVILA SI LEGILE CONEXE - LA ZI COD 462 (actualizat 05.02.2012)

Culegerea, actualizata pana la data de 5 februarie 2012, contine atat dispozitiile Codului de procedura civila, cu ultimele modificari aduse prin Legea nr. 71/2011, cat si alte acte normative, integrale sau in extras, printre care Legea contenciosului administrativ, O.G. nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata sau O.U.G. nr. 119/2007 privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte intre profesionisti. Lucrarea se doreste a fi un instrument util atat practicienilor, cat si teoreticienilor, deoarece mai contine, inserate sub articolul aferent, recursuri in interesul legii si decizii de neconstitutionalitate, precum si note utile, istoric, index etc., astfel incat cititorul sa isi poata face o imagine cat mai exacta asupra legislatiei in domeniu.

CODUL DE PROCEDURA CIVILA SI LEGILE CONEXE - LA ZI COD 462 (actualizat 05.02.2012)

12,90 Lei
10,32 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Legislatia privind terenurile si restituirea proprietatilor la Zi cod 487...

Culegerea Legislatia privind terenurile si restituirea proprietatilor, coordonata si prefatata de Viorel Terzea, judecator la Tribunalul Arges, cuprinde o selectie a celor mai importante acte normative din domeniu, cu modificarile si completarile intervenite ulterior (inclusiv cele aduse prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor "Mica Reforma", publicata in M.Of. nr. 714 din 26 octombrie 2010).
Lucrarea ofera astfel o perspectiva de ansamblu asupra reglementarilor in vigoare cu privire la terenuri si la restituirea proprietatilor. Pe langa Legea nr. 18/1991 a fondului funciar si Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 22 decembrie 1989, in lucrare se regasesc numeroase alte legi, hotarari, norme de aplicare etc., destinate unei complete abordari a domeniului, toate acestea fiind insotite de corelatii legislative si alte note utile.

Legislatia privind terenurile si restituirea proprietatilor la Zi cod 487...

15,90 Lei
12,72 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL. DREPTURILE REALE

Lucrarea Drept civil. Drepturile reale urmareste studierea si prezentare institutiilor juridice din materia drepturilor reale, in lumina reglementarilor noului Cod civil, autorul dorind a realiza o analiza in detaliu a institutiilor mentionate in scopul aplicarii corecte a noilor reglementari. Totodata, acesta a prezentat unele opinii care deschid atat calea spre discutii si dezbateri interesante, cat si spre posibile viitoare imbunatatiri ale actualei legislatii. Prin lucrarea de fata autorul ofera informatiile necesare cu privire la patrimoniu, drepturile reale si drepturile de creanta, posesie, dreptul de proprietate privata, dreptul de proprietate publica, regimul juridic al circulatiei imobilelor, modalitatile juridice ale dreptului de proprietate, dezmembramintele dreptului de proprieate privata, modurile de dobandire a dreptului de proprietate, limitele si restrictiile acestuia, apararea dreptului de proprietate si publicitatea imobiliara; Lucrarea Drept civil. Drepturile reale contine numeroase trimiteri la solutiile din practica judiciara, unele analize comparative cu reglementarile Codului civil roman de la 1864 si elemente de drept comparat; Lucrarea se adreseaza, in primul rand, studentilor de la facultatile de drept, masteranzilor, dar si teoreticienilor si practicienilor dreptului.

DREPT CIVIL. DREPTURILE REALE

47,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CONTRACTUL INCHEIAT PRIN MIJLOACE ELECTRONICE IN REGLEMENTAREA DIN NOUL COD CIVIL

Comertul electronic este intr-o continua crestere atat la nivel mondial, cat si in Romania, avand dimensiuni transfrontaliere. Exista particularitati de transpunere in dreptul roman a directivelor europene relevante, insa in Romania lipsesc o doctrina si o jurisprudenta bogate pe aceasta tema.Lucrarea abordeaza contractul incheiat prin mijloace electronice in lumina Noului Cod civil si pune in evidenta particularitatile de implementare in dreptul intern a directivelor europene in materie. Este rezultatul unei cercetari stiintifice cuprinzatoare a doctrinei romanesti si internationale si evidentiaza o abordare originala a tematicii, din prisma legislatiei actuale, cu scopul de a raspunde multor intrebari practice legate de faza contractuala a comertului electronic.

CONTRACTUL INCHEIAT PRIN MIJLOACE ELECTRONICE IN REGLEMENTAREA DIN NOUL COD CIVIL

49,90 Lei
39,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL BUNURILE

Dreptul bunurilor este dreptul bogatiei. Fara proprietate nu exista nici libertate, nici prosperitate. Dar daca proprietatea este subapreciata, ea degradeaza in mod aproape fatal si persoana. Viitorul Occidentului se gaseste in proprietatea intelectuala si imateriala, in perpetua evolutie. Dreptul bunurilor incearca sa gaseasca calea ecologiei si a dezvoltarii durabile, nu fara dificultate si verbalism excesiv.

DREPT CIVIL BUNURILE

80,00 Lei
72,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL OBLIGATIILE

Obligatia este expresia juridica cea mai obisnuita a raporturilor dintre persoane. Dreptul obligatiilor este deci coloana vertebrala a dreptului privat. Cele trei parti ale lucrarii (raspunderea delictuala, contractele si cvasi-contractele, regimul general al obligatiei), expun dreptul pozitiv actual si fermentii evolutiei sale: influentele straine si unificarea europeana, protectia neprofesionistului, rolul judecatorului fata de contract, dezvoltarea izvoarelor unilaterale de obligatii... Lucrarea vrea sa imbine precizia referintelor cu deschiderea spre problemele umane.

DREPT CIVIL OBLIGATIILE

99,00 Lei
89,10 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL CIVIL (637) - 03-APR-2017

Aparitia unei noi editii a lucrarii a fost determinata de adoptarea Legii de punere in aplicare a O.U.G. nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si a unor acte normative conexe [Legea nr. 17/2017 (M.Of. nr. 196 din 21 martie 2017)]. Legea nr. 17/2017 vizeaza, la fel, modificarea vanzarii bunurilor ipotecate si competenta judecatoriei la incuviintarea executarii ipotecii mobiliare prin vanzarea bunului ipotecat prevazuta la art. 2445 din Codul civil. Culegerea cuprinde si ultimele modificari aduse prin hotararile prealabile si recursurile in interesul legii pronuntate in materie civila de catre ICCJ privind, printre altele: neincluderea echivalentului valoric al normei de hrana a personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala in totalul veniturilor nete lunare in raport de care se stabileste pensia de intretinere datorata de catre parinte copilului; imposibilitatea executarii in natura a promisiunii de vanzare sub forma pronuntarii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare pentru intregul bun, in lipsa acordului celorlalti coproprietari, in situatia in care promitentul vanzator a promis vanzarea intregului imobil; tinerea autorului faptei sa raspunda numai pentru partea de prejudiciu pe care a pricinuit-o in cazul in care victima prejudiciului a contribuit si ea cu vinovatie la cauzarea ori la marirea prejudiciului sau nu l-a evitat, in tot sau in parte, desi putea sa o faca; posibilitatea exclusiva a victimei infractiunii, care a suferit un prejudiciu, de a obtine o despagubire pentru restrangerea posibilitatilor de viata familiala si sociala, intr-o cauza penala avand ca obiect o infractiune de vatamare corporala din culpa; comunicarea deciziei de concediere individuala prin posta electronica – respectarea conditiilor de forma impuse de Codul muncii; determinarea competentei materiale procesuale a tribunalelor/sectiilor specializate; obligativitatea formei autentice la incheierea promisiunii de vanzare a unui bun imobil.

CODUL CIVIL (637) - 03-APR-2017

29,00 Lei
20,30 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL DREPTURILE REALE PRINCIPALE ED 3

Despre lucrare Editia 3 a cursului universitar Drept civil. Drepturile reale principale are in vedere reglementarile in materie pana la data de 20 aprilie 2017, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale. in principal s-a tinut cont de: Legea pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Legea nr. 71/2011); Noul Cod de procedura civila care a intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013, in forma republicata; O.U.G. nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2009, precum si Legea nr. 60/2012 pentru aprobarea O.U.G. nr. 79/2011. in mod firesc, tratarea are ca obiect predilect reglementarea drepturilor reale principale din Noul Cod civil, in timp ce dispozitiile cuprinse in Codul civil din 1864 sunt, de regula, doar evocate. Numai in cazurile in care reglementarile vechi au sanse sa se aplice in continuare, o perioada de timp mai mica sau mai mare, tinand seama de jocul normelor tranzitorii, li s-a acordat si lor o atentie speciala. Noutate absoluta Corelatiile cu legea procesual civila, dar si prezentarea situatiilor tranzitorii permit formarea unei viziuni complexe, vizand interpretarea textelor si modul lor de aplicare, astfel incat sa prezinte o maxima utilitate pentru orientarea cititorului, precum si pentru promovarea unor solutii corecte si coerente in plan legislativ si jurisprudential. Autorul despre lucrare De la 1 octombrie 2011, Codul civil din 1864 a iesit din vigoare, iar Noul Cod civil a devenit aplicabil. Mai mult, la data de 15 februarie 2013 a intrat in vigoare si Noul Cod de procedura civila. O schimbare de perspectiva se impunea in tratarea problematicii drepturilor reale principale. in plus, prin Legea nr. 71/2011 au fost introduse norme tranzitorii, inclusiv cu referire la materia drepturilor reale principale. Ele sunt integrate, in mod specific, in explicatiile privind diferitele reglementari din aceasta materie. Prin aceeasi lege au fost modificate unele dispozitii din Noul Cod civil si din legile speciale care au legatura cu drepturile reale principale. Desigur, aceste modificari nu puteau fi ignorate. Nu in ultimul rand, s-a tinut seama de adoptarea unor reglementari noi si de modificarea altora mai vechi, pana la data de 20 aprilie 2017, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale.

DREPT CIVIL DREPTURILE REALE PRINCIPALE ED 3

126,00 Lei
88,20 Lei
TVA inclus
In stoc


TRATAT DE DREPT CIVIL. CONTRACTE SPECIALE, VOL. I. VANZAREA. SCHIMBUL, ED. A V-A

Prof. univ. dr. FRANCISC DEAK s-a nascut la 9 decembrie 1927 in simleu Silvaniei si a absolvit cu diploma de merit Facultatea de Drept din Cluj, promo?ia 1951. A predat dreptul civil la Facultatea de Drept a Universita?ii din Bucuresti intre anii 1951 si 1997, devenind una dintre cele mai importante personalita?i ale stiin?ei juridice din Romania. In aceasta calitate, a format zeci de genera?ii de juristi, pentru care a constituit un model de profesionalism, creativitate, rigurozitate, exigen?a si onestitate. Prof. univ. dr. FRANCISC DEAK a incetat din via?a la 11 mai 2001. Volumul I al edi?iei a V-a a fost actualizat de fostul sau colaborator, Romeo Popescu, profesor la Facultatea de Drept a Universita?ii din Bucuresti.

TRATAT DE DREPT CIVIL. CONTRACTE SPECIALE, VOL. I. VANZAREA. SCHIMBUL, ED. A V-A

40,00 Lei
32,00 Lei
TVA inclus
In stoc


SUBIECTELE DREPTULUI CIVIL

Monografia intitulata Subiectele dreptului civil prezinta o scurta incursiune in istoria dobandirii de catre oameni a calita?ii de subiect de drept, fiind apoi analizate, potrivit dispozi?iilor Codului civil, calitatea de subiect de drept a persoanei fizice si a celei juridice. O aten?ie deosebita s-a acordat analizei dispozi?iilor legale privind protec?ia drepturilor personalita?ii, a corpului uman, a dreptului la via?a privata si demnitate, precum si a respectului ce trebuie datorat fiin?ei umane dupa decesul acesteia. Din lucrare nu puteau sa lipseasca aspectele privind ocrotirea persoanei fizice. In acest sens, sunt supusi unor masuri speciale de ocrotire minorii si cei care, din cauza batrane?ii, a bolii sau a altor motive prevazute de lege, nu pot sa-si administreze bunurile si nici sa-si apere interesele in condi?ii corespunzatoare. Astfel, ocrotirea minorului se realizeaza prin parin?i, prin instituirea tutelei, prin darea in plasament sau, dupa caz, prin alte masuri de protec?ie speciala anume prevazute de lege. Ocrotirea persoanei fizice care a dobandit deplina capacitate de exerci?iu se face prin punerea sub interdic?ie judecatoreasca sau prin instituirea curatelei. Sunt persoane juridice si au calitatea de subiecte de drept civil, titulare de drepturi si obliga?ii, entita?ile prevazute de lege si orice alte entita?i legal infiin?ate, care intrunesc elementele constitutive prevazute de lege, respectiv organizare de sine statatoare, precum si patrimoniu propriu afectat realizarii unui scop licit si moral, in acord cu interesul public. Dupa un scurt istoric al apari?iei in circuitul civil a persoanei juridice, sunt analizate in mod amanun?it, in baza legisla?iei in vigoare, a doctrinei si practicii instan?elor de judecata, modurile de infiin?are si inregistrare a persoanei juridice, capacitatea de folosin?a, de exerci?iu si modul de func?ionare a persoanei juridice, raspunderea si atributele de identificare, precum si reorganizarea si incetarea persoanei juridice. Lucrarea oferita cititorului, prin obiectul sau de cercetare, prezinta interes pentru un cerc larg de persoane care doresc sa cunoasca statutul civil al persoanei fizice si juridice, titulare de drepturi si obliga?ii, ca subiecte de drept civil, dar si pentru teoreticienii dreptului si cei chema?i sa-l aplice, in vederea unirii eforturilor pentru interpretarea, explicarea si clarificarea noilor dispozi?ii legale in domeniul subiectelor dreptului civil

SUBIECTELE DREPTULUI CIVIL

48,00 Lei
38,40 Lei
TVA inclus
In stoc


1 2

1 2Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro

 

Jocuri Online YouTube Download Filme Porno