category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Drept civil

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa
1 2

PERSOANELE IN CONCEPTIA NOULUI COD CIVIL

Problematica acestei lucrari a fost tratata in mod distinct, in doua parti: institutia juridica a persoanelor fizice si institutia juridica a persoanelor juridice. In vederea intocmirii temelor propuse spre analiza, tinand seama de exigentele stiintifice actuale si de nevoia de a da informatii cat mai complete cititorului, a fost consultata literatura de specialitate in materie si s-au folosit la redactarea cartii acele izvoare bibliografice si legislative pe care autorii le-au considerat utile, necesare si indispensabile pentru a cunoaste contextul stiintific si legislativ al problemelor juridice care se ridica in conditiile legislative actuale, odata cu aparitia - la 1 octombrie 2011- a Noului Cod Civil.

PERSOANELE IN CONCEPTIA NOULUI COD CIVIL

49,90 Lei
39,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


ELEMENTE DE DREPT CIVIL

Lucrarea, realizata in temeiul noului Cod civil, se adreseaza mai ales studentilor de la facultatile sau sectiile de administratie publica si stiinte economice, dar si studentilor de la drept, urmarind sa contureze un tablou general al celor mai importante institutii de drept civil care au tangenta cu viitoarele lor profesii. Este cu totul semnificativa capacitatea noului Cod civil de a unifica legea civila, prin preluarea sistematizata a domeniilor normative de drept comercial si de drept international privat, care ii amplifica diversitatea si ii subliniaza normativitatea, ca opera legislativa. Prin urmare, explicatiile sintetice ale temelor selectate din dreptul civil pot prezenta un interes aparte nu doar pentru juristi, ci si pentru specialisti din afara profesiilor juridice si publicul larg.

ELEMENTE DE DREPT CIVIL

49,90 Lei
39,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL. OBLIGATIILE. CONTRACTUL

Lucrarea se constituie ca un demers dedicat institutiei Obligatiilor in noul context juridic impus prin Cartea a V-a din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, o veritabila monografie care, prin continutul analizei raportate la principiile fundamentale ale dreptului obligational, a surprins in mod exhaustiv principalul izvor al obligatiilor contractul instrumentul juridic volitional de drept substantial prin intermediul caruia omul participa in mod activ la viata sociala si economica, dobandind drepturi si asumandu-si obligatii.

DREPT CIVIL. OBLIGATIILE. CONTRACTUL

129,90 Lei
103,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL DREPTURILE REALE PRINCIPALE CONFORM NOULUI COD CIVIL

Prezentul manual isi propune sa prezinte, sistematizat, principalele reglementari din materia drepturilor reale, in conformitate cu prevederile Noului Cod civil, care se afla intr-un puternic raport de continuitate si constanta cu vechiul Cod. Studiul acestor noi prevederi este cu atat mai necesar in prezent, cand, dupa 147 de ani, s-a petrecut o schimbare de Cod civil pe scena juridica a tarii.

Adresata unor categorii diverse de cititori, lucrarea prezinta analiza principalelor institutii in materie, dar poate reprezenta si un instrument util pentru o mai buna intelegere a acestui domeniu al dreptului civil, de o fascinatie si o frumusete aparte.

DREPT CIVIL DREPTURILE REALE PRINCIPALE CONFORM NOULUI COD CIVIL

44,90 Lei
35,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Noul si vechiul Cod de Procedura Civila la zi cod 482

Lucrarea contine, pe langa cele doua Coduri de procedura civila (Codul de procedura civila de la 1865, in vigoare pana la data de 1 februarie 2013, si Noul Cod de procedura civila, care va intra in vigoare la data de 1 februarie 2013), extrase din Legea pentru punerea in aplicare a Noului Cod de procedura civila, indexuri, note utile, dar si un Tabel de corespondente destinat a facilita intelegerea transformarilor intervenite in domeniul Dreptului procesual civil.

Noul si vechiul Cod de Procedura Civila la zi cod 482

21,90 Lei
17,52 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CE DREPTURI ARE SOTUL SUPRAVIETUITOR LA MOSTENIREA SOTULUI DECEDAT?

Avand ca destinatar, in principal, publicul larg, lucrarea de fata isi propune sa prezinte, de o maniera accesibila si cuprinzatoare, aspectele juridice pe care le presupune vocatia (chemarea) la mostenire a sotului supravietuitor. In acest scop sunt explicit analizate, din perspectiva drepturilor succesorale ale sotului supravietuitor: conditiile cerute de lege pentru ca acesta sa-l poata mosteni pe sotul defunct; categoriile de drepturi succesorale de care beneficiaza in puterea legii si caracterele juridice pe care acestea le prezinta; dreptul de optiune succesorala, cu cele doua valente ale sale (acceptarea si renuntarea la mostenire); petitia de ereditate si certificatul de mostenitor; partajul succesoral.Conceputa pentru uzul oricarei persoane interesate, prezenta expunere este recomandata, in egala masura, juristilor si studentilor de la facultatile de profil, oferindu-le acestora o abordare corespunzatoare a unei institutii juridice importante a dreptului succesoral, anume drepturile succesorale ale sotului supravietuitor.

CE DREPTURI ARE SOTUL SUPRAVIETUITOR LA MOSTENIREA SOTULUI DECEDAT?

24,90 Lei
19,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL INTRODUCERE GENERALA

Dupa cum o indica si numele, aceasta lucrare il introduce pe cititor in drept. Daca dreptul nu este simplu, sau nu este intotdeauna asa, ea incearca sa fie pe cat de simpla cu putinta. Ea arata bogatiile dreptului dar si insuficientele si nedreptatile acestuia, inradacinarea sa in trecut dar si perpetua sa actualizare, natura sa specifica dar si legaturile sale cu celelalte manifestari ale gandirii, constant evocate: istoria, sociologia, politica, economia, filosofia, religiile, literatura etc. Se doreste sa se atinga astfel un dublu obiectiv. Mai intai, descrierea fidela, in special a izvoarelor dreptului, dominate astazi de suprajuridicizare si transformate de dreptul european. Cititorul este de asemenea incitat sa masoare el insusi antinomiile ce se afla la baza dreptului: invatamantul superior se bazeaza pe dezbatere, dezbatere de idei cu ceilalti si cu tine insuti.

DREPT CIVIL INTRODUCERE GENERALA

79,00 Lei
71,10 Lei
TVA inclus
stoc limitat


NOUL COD CIVIL REPUBLICAT. CARTEA V. DESPRE OBLIGATII ART 1164-1649 EDITIA 2

Textul celei de-a doua editii debuteaza cu un nou argument si continua cu o revizuire generala in lumina modificarilor operate prin Legea nr. 71/2011. Totodata, s-au inlocuit unii termeni pusi la index cu noile sintagme impuse de Legea nr. 71/2011. Daca a fost o necesitate obiectiva sub toate aspectele ei aceasta reforma, ramane o controversa doctrinara. Cert este ca s-a demonstrat aptitudinea originara a dreptului civil de a reglementa integralitatea raporturilor juridice de drept privat, asumandu-si rolul de drept privat comun.

NOUL COD CIVIL REPUBLICAT. CARTEA V. DESPRE OBLIGATII ART 1164-1649 EDITIA 2

119,00 Lei
95,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DICT.OFITERILOR SI ANGAJ.CIVILI AI DIR. GEN. A PENITENCIARELOR VOL. II: APARATUL...

Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor repre-zinta un instrument de lucru util pentru reconstituirea multiplelor aspecte ale sistemului concentrationar din perioada comunista. Expunerea concisa, informatia inedita si exhaustivitatea confera lucrarii o valoare de document: profilurile profesionale si morale ale celor care au servit aceasta institutie represiva ii contureaza istoria, evidentiindu-i mecanismele de functionare si modul de organizare. Al doilea volum continua prezentarea persoanelor care au administrat aparatul central al sistemului carceral comunist, folosind informatii extrase din dosarele profesionale: numele, locul si data nasterii, parcursul profesional etc. Sint de asemenea expuse istoricul procesului de verificare a membrilor de partid, statutul angajatilor civili din Ministerul Afacerilor Interne si raporturile de munca ale acestora cu cadrele militare, precum si principalele organizatii de masa si obstesti din care militarii si angajatii civili ai DGP au facut parte. Structura din teritoriu (penitenciare, colonii si unitati de munca), o analiza a sistemului militar de pensii si a celui de salarizare a personalului militarizat din MAI, precum si statistici referitoare la numarul de detinuti din perioada 1948-1989 vor face obiectul volumelor al III-lea si al IV-lea ale Dictionarului.

DICT.OFITERILOR SI ANGAJ.CIVILI AI DIR. GEN. A PENITENCIARELOR VOL. II: APARATUL...

19,95 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL DE PROCEDURA CIVILA SI LEGILE CONEXE - LA ZI COD 462 (actualizat 05.02.2012)

Culegerea, actualizata pana la data de 5 februarie 2012, contine atat dispozitiile Codului de procedura civila, cu ultimele modificari aduse prin Legea nr. 71/2011, cat si alte acte normative, integrale sau in extras, printre care Legea contenciosului administrativ, O.G. nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata sau O.U.G. nr. 119/2007 privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte intre profesionisti. Lucrarea se doreste a fi un instrument util atat practicienilor, cat si teoreticienilor, deoarece mai contine, inserate sub articolul aferent, recursuri in interesul legii si decizii de neconstitutionalitate, precum si note utile, istoric, index etc., astfel incat cititorul sa isi poata face o imagine cat mai exacta asupra legislatiei in domeniu.

CODUL DE PROCEDURA CIVILA SI LEGILE CONEXE - LA ZI COD 462 (actualizat 05.02.2012)

12,90 Lei
10,32 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Dreptul internetului - Dan Cimpoeru

Pe piata de carte de profil exista unele lucrari care abordeaza diverse aspecte juridice ale internetului (criminalitate informatica, protectia datelor cu caracter personal, comertul electronic etc.), insa acestea au mai degraba un caracter monografic.Fiecare capitol al lucrarii cuprinde cate un preambul in care sunt prezentate sintetic principalele notiuni juridice din perspectiva ramurii de drept specifice, astfel incat problematica abordata sa fie accesibila si cititorilor care nu au cunostinte juridice.

Dreptul internetului - Dan Cimpoeru

54,90 Lei
43,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Legislatia privind terenurile si restituirea proprietatilor la Zi cod 487...

Culegerea Legislatia privind terenurile si restituirea proprietatilor, coordonata si prefatata de Viorel Terzea, judecator la Tribunalul Arges, cuprinde o selectie a celor mai importante acte normative din domeniu, cu modificarile si completarile intervenite ulterior (inclusiv cele aduse prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor "Mica Reforma", publicata in M.Of. nr. 714 din 26 octombrie 2010).
Lucrarea ofera astfel o perspectiva de ansamblu asupra reglementarilor in vigoare cu privire la terenuri si la restituirea proprietatilor. Pe langa Legea nr. 18/1991 a fondului funciar si Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 22 decembrie 1989, in lucrare se regasesc numeroase alte legi, hotarari, norme de aplicare etc., destinate unei complete abordari a domeniului, toate acestea fiind insotite de corelatii legislative si alte note utile.

Legislatia privind terenurile si restituirea proprietatilor la Zi cod 487...

15,90 Lei
12,72 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL. DREPTURILE REALE

Lucrarea Drept civil. Drepturile reale urmareste studierea si prezentare institutiilor juridice din materia drepturilor reale, in lumina reglementarilor noului Cod civil, autorul dorind a realiza o analiza in detaliu a institutiilor mentionate in scopul aplicarii corecte a noilor reglementari. Totodata, acesta a prezentat unele opinii care deschid atat calea spre discutii si dezbateri interesante, cat si spre posibile viitoare imbunatatiri ale actualei legislatii. Prin lucrarea de fata autorul ofera informatiile necesare cu privire la patrimoniu, drepturile reale si drepturile de creanta, posesie, dreptul de proprietate privata, dreptul de proprietate publica, regimul juridic al circulatiei imobilelor, modalitatile juridice ale dreptului de proprietate, dezmembramintele dreptului de proprieate privata, modurile de dobandire a dreptului de proprietate, limitele si restrictiile acestuia, apararea dreptului de proprietate si publicitatea imobiliara; Lucrarea Drept civil. Drepturile reale contine numeroase trimiteri la solutiile din practica judiciara, unele analize comparative cu reglementarile Codului civil roman de la 1864 si elemente de drept comparat; Lucrarea se adreseaza, in primul rand, studentilor de la facultatile de drept, masteranzilor, dar si teoreticienilor si practicienilor dreptului.

DREPT CIVIL. DREPTURILE REALE

44,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA VOLUMUL 1. FUNDAMENTELE ART. 1-248 COMENTARII SI...

Noutatea pe care o aduce lucrarea consta atat in abordarea sistematica, eminamente practica, prin valorificarea practicii judiciare recente, nepublicata sau culeasa printr-o analiza proprie, prelucrata si integrata in cuprinsul lucrarii, cat si prin prezentarea de solutii mai putin cunoscute in lucrarile de drept existente, raportate la noile realitati ale NCPC. Lucrarea imbina insa noul si vechiul, dar si tezele diferitelor scoli de drept intr-o maniera impartiala, propunandu-si sa ghideze cititorul sa evadeze dintr-un labirint "mistic", prin descifrarea unor norme criptice, incalcite, oferind, uneori, o orientare de ansamblu, iar, alteori, una detaliata. Comentariul fiecarui articol examinat reprezinta o imbinare a eforturilor conjugate ale autorilor judecator, respectiv avocat reflectand cele doua fatete ale reprezentantilor celor doua profesii exponentiale implicate in procesul civil si care concura la infaptuirea justitiei. Au fost evidentiate elementele de noutate din noua oranduire procesual-civila, solutiile introduse prin Legea nr. 202/2010, care nu au mai fost preluate de NCPC, dar si cele care au fost pastrate de NCPC, modificarile aduse prin Legea nr. 76/2012, dar si forma republicata a noului Cod.

NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA VOLUMUL 1. FUNDAMENTELE ART. 1-248 COMENTARII SI...

129,00 Lei
103,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


1 2

1 2Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro