category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Drept

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa
1 2 3

CODUL DE PROCEDURA FISCALA COMPARAT 2015-2016

Pentru "Codul de procedura fiscala 2015/2016 (text comparat)", textul de baza, il reprezinta textul codului in vigoare la 31.12.2015 (text consolidat cu toate modificarile survenite pana la acea data), reglementat prin O.G. nr. 92/2003. Fata de textul initial, modificarile in vigoare de la 1 ianuarie 2016 (noul cod de procedura fiscala, aprobat prin Legea nr. 207/2015), sunt evidentiate potrivit conventiilor grafice ale textului comparat, procedeu de acum consacrat la editura Confisc. Astfel, un anumit enunt poate sa nu sufere nicio modificare (se pastreaza textul de baza, in vigoare in anul 2015), poate fi eliminat (textul vechi) sau poate fi text nou. Corelarea articolelor ("pe vechi" si potrivit noului cod), ajuta specialistii care utilizeaza codul comparat (experti contabili si inspectori, deopotriva), in situatia in care trebuie invocat temeiul legal in vigoare la data producerii unui anumit eveniment. Am pastrat, la cuprins, si pozitia initiala a unui anumit articol, potrivit vechiului cod (cu trimiterea intre paranteze drepte: "v. art. xxx"), ca un sprijin vizual suplimentar, pentru a fixa, de catre cei interesati, modificarile survenite in structura noului cod comparativ cu cel vechi.

CODUL DE PROCEDURA FISCALA COMPARAT 2015-2016

33,90 Lei
27,12 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT PENAL PARTEA SPECIALA CF NOULUI COD PENAL EDITIA 2

Cursul cuprinde o tratare stiintifica si aprofundata a Partii Speciale a dreptului penal din perspectiva noului Cod penal. Demersul vizeaza analiza infractiunilor prin prisma aspectelor de teorie si practica judiciara, dar si a jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii Constitutionale. Prima editie a lucrarii a fost publicata in 2011, fiind printre primele lucrari care au abordat integral prevederile noului Cod, bucurandu-se de o buna receptivitate printre cititori. Despre editia 2 Fata de editia anterioara a lucrarii se impunea cu necesitate abordarea modificarilor si completarilor aduse de Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Elaborarea acestei legi a fost impusa in vederea pregatirii intrarii in vigoare a noului Cod penal din punct de vedere legislativ. Punerea in aplicare efectiva si eficienta a noului Cod penal trebuia abordata intr-o maniera mai larga, in contextul punerii in aplicare si a noului Cod de procedura penala si a Legii privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Au fost astfel aduse modificari privind aplicarea in timp a legii penale si adaptarea legislatiei penale speciale la prevederile noului Cod. Din cuprins notiunea, sistemul si metodologia studierii partii speciale a dreptului penal incadrarea juridica in dreptul penal analiza tuturor infractiunilor prevazute de noul Codul penal jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Curtii Constitutionale tratarea infractiunilor urmeaza schema clasica de analiza insistand pe: - structura incriminarii (varianta tip si variantele agravate, atenuate sau asimilate) - conditiile preexistente (obiectul si subiectii infractiunii) - continutul constitutiv (latura obiectiva si latura subiectiva) - formele infractiunii si pedepsirea sectiuni dedicate recursurilor in interesul legii pentru fiecare grupa de infractiuni bibliografie selectiva pentru fiecare Titlu separat

DREPT PENAL PARTEA SPECIALA CF NOULUI COD PENAL EDITIA 2

147,00 Lei
111,92 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT CIVIL DREPTURILE REALE PRINCIPALE ED 3

Despre lucrare Editia 3 a cursului universitar Drept civil. Drepturile reale principale are in vedere reglementarile in materie pana la data de 20 aprilie 2017, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale. in principal s-a tinut cont de: Legea pentru punerea in aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Legea nr. 71/2011); Noul Cod de procedura civila care a intrat in vigoare la data de 15 februarie 2013, in forma republicata; O.U.G. nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2009, precum si Legea nr. 60/2012 pentru aprobarea O.U.G. nr. 79/2011. in mod firesc, tratarea are ca obiect predilect reglementarea drepturilor reale principale din Noul Cod civil, in timp ce dispozitiile cuprinse in Codul civil din 1864 sunt, de regula, doar evocate. Numai in cazurile in care reglementarile vechi au sanse sa se aplice in continuare, o perioada de timp mai mica sau mai mare, tinand seama de jocul normelor tranzitorii, li s-a acordat si lor o atentie speciala. Noutate absoluta Corelatiile cu legea procesual civila, dar si prezentarea situatiilor tranzitorii permit formarea unei viziuni complexe, vizand interpretarea textelor si modul lor de aplicare, astfel incat sa prezinte o maxima utilitate pentru orientarea cititorului, precum si pentru promovarea unor solutii corecte si coerente in plan legislativ si jurisprudential. Autorul despre lucrare De la 1 octombrie 2011, Codul civil din 1864 a iesit din vigoare, iar Noul Cod civil a devenit aplicabil. Mai mult, la data de 15 februarie 2013 a intrat in vigoare si Noul Cod de procedura civila. O schimbare de perspectiva se impunea in tratarea problematicii drepturilor reale principale. in plus, prin Legea nr. 71/2011 au fost introduse norme tranzitorii, inclusiv cu referire la materia drepturilor reale principale. Ele sunt integrate, in mod specific, in explicatiile privind diferitele reglementari din aceasta materie. Prin aceeasi lege au fost modificate unele dispozitii din Noul Cod civil si din legile speciale care au legatura cu drepturile reale principale. Desigur, aceste modificari nu puteau fi ignorate. Nu in ultimul rand, s-a tinut seama de adoptarea unor reglementari noi si de modificarea altora mai vechi, pana la data de 20 aprilie 2017, in masura in care ele au incidenta in materia drepturilor reale principale.

DREPT CIVIL DREPTURILE REALE PRINCIPALE ED 3

126,00 Lei
88,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


LEGEA PE-NTELESUL TINERILOR. MANUAL PRACTIC DE EDUCATIE JURIDICA SI CIVICA

"Am scris acest manual ca sa aflati ce drepturi si indatoriri aveti, ce garantii sunt prevazute in lege si mai ales cum sunteti protejati de organele statului atunci cand aveti o problema majora. Poate ca informatiile din aceasta carte va vor ajuta pe unii dintre voi sa luati decizia corecta in ceea ce va priveste. si, cine stie, poate ca unii dintre voi va veti simti atrasi de acest domeniu, si in viitor vom deveni colegi.Asa ca va invit sa lasati deoparte Facebookul pentru cateva ore si sa intrati in universul regulilor si al legilor. incepem cu prima regula: aveti dreptul sa va stiti drepturile!" (CRISTI DANILEt) Dupa ce a lucrat douazeci de ani ca judecator specializat in cazurile de delincventa juvenila si peste cinci ani ca instructor de educatie juridica in zeci de scoli si licee din tara, Cristi Danilet ne propune un indrumar practic cu privire la reguli si legi, destinat indeosebi celor care sunt in formare, dar si cititorilor de orice varsta care vor sa-si cunoasca mai bine drepturile si obligatiile, precum si felul in care legea ii poate sanctiona sau ii poate apara. Lectura cartii de fata este indispensabila celor care vor sa-si consolideze cultura juridica si civica,dar mai ales credinta in atotputernicia legii – vazuta ca aliat si pavaza a binelui si a noastra, a celor care vrem sa fim de partea ei.

LEGEA PE-NTELESUL TINERILOR. MANUAL PRACTIC DE EDUCATIE JURIDICA SI CIVICA

31,00 Lei
22,32 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL PENAL SI CODUL DE PROCEDURA PENALA: SEPTEMBRIE 2018

Codul penal si Codul de procedura penala. Editie tiparita pe hartie alba Legislatie consolidata si index: septembrie 2018 CODUL PENAL SI CODUL DE PROCEDURA PENALA. LEGISLATIE CONSOLIDATA SI INDEX: SEPTEMBRIE 2018 INCLUDE: ? corelatii cu vechile reglementari ? dispozitii de aplicare ? decizii ale Curtii Constitutionale ? recursuri in interesul legii ? hotarari prealabile ? dispozitii conexe Editia 9 a lucrarii Codul penal si Codul de procedura penala. Legislatie consolidata si index: septembrie 2018, tiparita pe hartie alba de calitate superioara si ingrijita de prof. univ. dr. Dan Lupascu, cuprinde Codul penal si Codul de procedura penala actualizate, articolele celor doua Coduri fiind insotite, acolo unde este cazul, de dispozitii tranzitorii, de aplicare sau conexe, necesare unei depline intelegeri a reglementarii. Volumul Codul penal si Codul de procedura penala. Legislatie consolidata si index: septembrie 2018 include si cele mai noi decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, precum si corelatii cu reglementarile anterioare. Indexul plasat la finalul fiecarui Cod faciliteaza utilizarea lucrarii, indicand sediul materiei pentru diverse institutii importante in domeniul penal, respectiv in domeniul procedurii penale, asigurand totodata o cautare rapida a cuvintelor-cheie aferente. Lucrarea Codul penal si Codul de procedura penala. Legislatie consolidata si index: septembrie 2018 este destinata nu doar practicienilor, studentilor, ci si teoreticienilor interesati de acest domeniu.

CODUL PENAL SI CODUL DE PROCEDURA PENALA: SEPTEMBRIE 2018

36,00 Lei
28,80 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CODUL DE PROCEDURA PENALA.COMENTARII PE ARTICOLE ED.2

Avand in vedere ca de la publicarea primei editii a lucrarii: peste 150 de articole din Codul de procedura penala au fost modificate prin patru ordonante de urgenta ale Guvernului prin peste 30 de decizii ale Curtii Constitutionale au fost declarate neconstitutionale peste 46 articole din Codul de procedura penala au fost pronuntate de inalta Curte Casatie si Justitie 5 hotarari pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (HP), precum si 6 hotarari in solutionarea recursurilor in interesul legii (RIL) Editia 2 vine in intampinarea cititorilor cu: un colectiv extins de 21 de autori prin cooptarea a 9 coautori noi, cunoscuti specialisti in domeniu: Sergiu Bogdan, Dan-Sebastian Chertes, Ioan-Paul Chis, Iuliana Nedelcu, Sebastian Raduletu, Alexandra-Mihaela sinc, Radu Slavoiu, Mihaela Vasiescu, George Zlati, care completeaza echipa de autori de la prima editie peste 1000 de pagini de comentarii noi, precum si cu reactualizarea comentariilor existente, facand ca lucrarea sa aiba aprox. 2600 de pagini un format nou: lucrarea este tiparita pe hartie de biblie pentru un design elegant restructurarea comentariului, vizand interpretarea textului si a modului sau de aplicare, astfel incat sa prezinte o maxima utilitate pentru cititor, inclusiv prin propunerea unor solutii pragmatice si coerente problemelor de drept analizate analizarea a numeroase solutii de practica judiciara pronuntate fie de instanta suprema, fie de celelalte instante, in mare parte nepublicate anterior relevarea si analizarea celor mai recente standarde de protectie a drepturilor fundamentale astfel cum au fost retinute sau dezvoltate de catre CtEDO sau de CJUE un scurt sumar care insoteste fiecare comentariu, precum si indexul lucrarii actualizat si completat, pentru a facilita practicienilor accesul la informatia dorita Dintre elementele de noutat

CODUL DE PROCEDURA PENALA.COMENTARII PE ARTICOLE ED.2

514,00 Lei
359,80 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DREPT PENAL. PG. NCP ED.5

Intrarea in vigoare a Noului Cod penal (NCP) atrage dupa sine restructurarea nu numai a teoriei infractiunii, dar si a unor institutii de baza ale Dreptului penal, Partea generala. Aceasta carte, elaborata de unul dintre membrii Comisiei de elaborare a proiectului NCP, contine un comentariu aprofundat si clar al noilor institutii de drept penal Partea generala in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile dispozitii penale. Aceasta editie aduce peste 800 de completari, printre care, mentionam: dezvoltarea capitolului referitor la trasaturile esentiale ale infractiunii si rescrierea capitolului cu privire la unitatea de infractiune. De asemenea, sunt analizate toate solutiile pronuntate in recurs in interesul legii, hotarari preliminare, precum si deciziile Curtii Constitutionale pana in aprilie 2018. Din cuprins: • dezvoltarea capitolului referitor la trasaturile esentiale ale infractiunii • solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale • prezentare detaliata a formelor infractiunii intentionate; unitatii de infractiune, pluralitatii de infractiuni, a pedepselor, a masurilor de siguranta • jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg • peste 150 de grile si raspunsuri • rescrierea capitolului cu privire la unitatea de infractiune • suplimentarea exemplelor pentru intelegerea tratamentului sanctionator in cazul revocarii/anularii amanarii aplicarii pedepsei/suspendarii sub supraveghereanaliza deciziilor Curtii Constitutionale, precum si a tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari preliminare pana in aprilie 2018 • jurisprudenta recenta relevanta in aplicarea Noului Cod penal. Puncte forte: • una dintre cele mai performante carti de Drept penal, Partea generala in intelegerea si aplicarea Noului Cod penal • informatii complete pe fiecare tema de Drept penal, Partea generala • peste 800 de noi comentarii ale institutiilor de Drept penal, Partea generala • analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari preliminare pana in aprilie 2018 • analiza deciziilor Curtii Constitutionale • o bogata jurisprudenta a instantelor in aplicarea Noului Cod penal Despre autori Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

DREPT PENAL. PG. NCP ED.5

136,00 Lei
102,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


PROTOCOL SI ETICHETA DIPLOMATICA

Despre lucrare Este cea mai acoperitoare lucrare de gen publicata in limba romana, fiind sustinuta de imagini explicative. Se doreste un ghid util celor care sunt pusi, prin activitatea curenta. in situatia de a aplica si respecta regulile de protocol si eticheta, celor care au in responsabilitate organizarea evenimentelor sociale, precum si celor care doresc sa respecte bunele maniere in relatiile diplomatice. Editia 2018 Lucrarea de fata, o editie completa si revizuita, constituie o descriere exhaustiva a regulilor generale de protocol si eticheta care compun protocolul european actual, precum si reguli specifice din diverse state ale lumii. Spre deosebire de editia precedenta, au fost adaugate informatii referitoare la statele musulmane din Orientul Mijlociu, Nordul Africii si Asia, statele care au facut parte din Uniunea Sovietica, precum si statele din Europa Centrala si de Est. Din cuprins Definirea conceptelor de protocol, precadere, respectiv eticheta Titlurile diplomatice Evenimentele informale si evenimentele informale Etapele de organizare si modul de desfasurare a evenimentelor sociale Uzante de protocol diplomatic si ceremonial Reguli specifice de eticheta in diverse tari ale lumii Puncte forte Aparitia si dezvoltarea normelor de protocol in fiecare perioada istorica Cutumele si uzantele din 77 de state (Europa, Asia, Africa si tarile Arabe) Bogat set de anexe atent selectionate Despre autor Ioana Varsta, absolventa a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si a Facultatii de Automatica a Universitatii Politehnice din Bucuresti, specializata intr-o zona aproape straina formatiei sale universitare – comunicare si relatii publice – ofera cititorilor un volum despre protocol si eticheta.

PROTOCOL SI ETICHETA DIPLOMATICA

178,00 Lei
133,50 Lei
TVA inclus
In stoc


TESTE GRILA PENTRU EXAMENELE DE ADMITERE IN PROFESIILE JURIDICE

Realizata de un colectiv de autori cu mare experienta, format din judecatori, formatori ai Institutului National al Magistraturii, cadre didactice ce predau la facultati de drept din tara si specialisti din cadrul Ministerului Justitiei, lucrarea Teste-grila pentru examenele de admitere in profesiile juridice este utila nu numai candidatilor la concursul de admitere in magistratura, ci si studentilor facultatilor de drept, pentru examenul de licenta, sau absolventilor facultatilor de drept, pentru examenele de admitere in alte profesii juridice. Ineditul lucrarii Teste-grila pentru examenele de admitere in profesiile juridice consta in aceea ca variantele de raspuns sunt insotite si de explicatii ale autorilor, precum si de trimiteri la textele legale sau la lucrarile din doctrina relevante, astfel incat cei interesati sa inteleaga optiunile autorilor. La elaborarea lucrarii Teste-grila pentru examenele de admitere in profesiile juridice s-a avut in vedere tematica la disciplina Drept civil, elaborata de Institutul National al Magistraturii pentru concursul de admitere in magistratura din august-octombrie 2014 si aprobata de Consiliul Superior al Magistraturii.M

TESTE GRILA PENTRU EXAMENELE DE ADMITERE IN PROFESIILE JURIDICE

39,00 Lei
32,40 Lei
TVA inclus
stoc limitat


FISE DE PROCEDURA PENALA. PARTEA GENERALA. PARTEA SPECIALA. NOUL COD DE PROCEDURA...

Prezentele fi?e alcatuiesc singura lucrare ce abordeaza, intr-o structura ?i o grafica inovatoare, atat partea generala, cat si partea speciala a noii proceduri penale. Intrarea in vigoare a noului Cod de procedura penala la 1 februarie 2014 a atras dupa sine, inevitabil, conceperea unei noi car?i care sa permita oricarui jurist (student, masterand, doctorand, practician la inceput de cariera sau cu experienta) sa inteleaga rapid si sa asimileze facil procedura penala. La un an de la intrarea in vigoare a Codului, edi?ia noua a fi?elor vine sa reliefeze modul in care normele au fost aplicate in practica ?i sa ofere explica?ii suplimentare in scopul facilitarii in?elegerii procedurii penale, avand in vedere ?i recentele decizii ale Cur?ii Constitu?ionale. Avantajul acestei carti este ca se limiteaza la noua materie, pe care o prezinta simplu ?i la obiect, a?a cum este aceasta necesara pentru examenele de admitere in profesie, fara a se pierde in clasicele compara?ii cu vechea reglementare. Fi?ele contin o parte teoretica si o parte practica, ce ofera atat informatii teoretice tehnice si precise, cat si toate solu?iile relevante pronun?ate de instan?a suprema in ultimul an in interpretarea ?i aplicarea noului Cod de procedura penala. Un element aparte si unic in structura cartii il reprezinta modelele actelor procesuale relevante intalnite in cursul urmaririi penale, al camerei preliminare sau al judecatii, in scopul oferirii unei imagini complete a modului in care textele de lege se reflecta in practica, dar si al deprinderii metodologiei intocmirii acestora. Toate acestea se constituie in atuuri ce recomanda lucrarea de fa?a ca pe cel mai util si facil instrument pentru cei care vor sa recapituleze rapid materia pentru examenele consacrate din domeniu, dar si pentru cei care vor sa dobandeasca in cel mai scurt timp cunostintele teoretice ?i practice esentiale cu privire la noua logica a procesului penal .

FISE DE PROCEDURA PENALA. PARTEA GENERALA. PARTEA SPECIALA. NOUL COD DE PROCEDURA...

94,00 Lei
80,10 Lei
TVA inclus
stoc limitat


TESTE-GRILA. DREPT PENAL SI PROCEDURA PENALA, ED. A VIII-A

Noua editie a lucrarii „Teste-grila. Drept penal si procedura penala” ofera peste 3000 de grile actualizate la nivelul lunii mai 2017 cu ultimele modificari legislative in materie penala si procesual penala. Structura si continutul lucrarii: • peste 3000 de grile din materia dreptului penal si procesual penal, redactate astfel incat sa ofere o intelegere rapida a noilor dispozitii legale in cele mai mici detalii; • explicatii utile la raspunsurile grilelor, cu scopul de a deprinde mai usor noile modificari, precum si mecanismul rezolvarii acestora; • o structura inedita, la fiecare materie in parte, grilele fiind impartite in doua categorii, respectiv „Cunostinte de baza” si „Cunostinte aprofundate”. In acest fel, este asigurata evaluarea graduala si eficienta a cunostintelor dobandite in materie penala si procesual penala, pornind de la elementele de baza esentiale pana la aspecte de finete juridica de o dificultate sporita; • teste de verificare pentru fiecare materie in scopul realizarii unei evaluari tematice la final de domeniu; • teste recapitulative, fiecare cuprinzand 25 de grile din materia dreptului penal si 25 de grile din materia procedurii penale, care permit o evaluare de ansamblu a cunostintelor dobandite, in conditii similare celor din cadrul unui examen. Lucrarea acopera intreaga tematica solicitata la: - examenele de licenta; - concursurile de admitere la Institutul National al Magistraturii; - examenele de admitere in avocatura, respectiv definitivat al avocatilor stagiari; - concursurile de promovare in functii de executie a magistratilor, respectiv examenul de capacitate al magistratilor stagiari. Scopuri urmarite prin aceasta lucrare: a. verificarea cunostintelor dobandite in materie penala si procesual penala; b. realizarea unui instrument de intelegere in maniera indirecta a dispozitiilor legale si de reamintire rapida; c. evidentierea detaliilor normelor de incriminare sau de procedura; d. evitarea erorilor in procesul de sedimentare a cunostintelor; e. evitarea capcanelor existente in grilele de la orice examen sau concurs; f. optimizarea procesului de recapitulare a materiei penale si procesual penale; g. optimizarea tehnicilor de solutionare a grilelor inaintea concursurilor si examenelor. Modalitatea de concepere a grilelor, numarul acestora, varietatea subiectelor abordate recomanda lucrarea ca pe unul dintre cele mai utile si performante instrumente in verificarea si evaluarea rapida, dar temeinica a cunostintelor in domeniul dreptului penal si procesual penal.

TESTE-GRILA. DREPT PENAL SI PROCEDURA PENALA, ED. A VIII-A

101,00 Lei
80,80 Lei
TVA inclus
stoc limitat


CONSTITUTIA ROMANIEI SI LEGISLATIE CONEXA: IANUARIE 2018

Orice societate organizata statal impune existenta unui ansamblu de reguli care sa determine modul de constituire, organizare si exercitare a puterii publice. Constitutia reglementeaza elementele fundamentale ale structurii oricarui stat democratic, garanteaza drepturile fundamentale cetatenesti si fixeaza sarcinile corespunzatoare acestor drepturi. Potrivit art. 1 alin. (5), in Romania respectarea Constitutiei este obligatorie. De aceea, textul legii fundamentale trebuie sa fie cunoscut de toti cetatenii acestei tari. Lucrarea Constitutia Romaniei si legislatie conexa. Legislatie consolidata si index – 2018 mai cuprinde 3 acte normative conexe importante, actualizate: ? Legea cetateniei romane nr. 21/1991; ? Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale; ? Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului

CONSTITUTIA ROMANIEI SI LEGISLATIE CONEXA: IANUARIE 2018

14,00 Lei
11,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


PROCEDURA PENALA. PS. NCPP ED. 5

Despre lucrare Intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala (NCPP) a atras dupa sine restructurarea logicii procesuale in cadrul noului model de proces penal. Aceasta carte, elaborata de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, contine o prezentare supla si accesibila a noilor institutii procedurale din Partea speciala a NCPP in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile dispozitii procedurale. Despre Editia 5 Aceasta editie aduce o noua structurare si prezentare a informatiilor, apta de a face lucrarea mult mai facil de parcurs. Totodata, regasim o restructurare a comentariilor, precum si noi explicatii asupra institutiilor de Procedura penala, Partea speciala. Deopotriva sunt prezentate si analizate toate solutiile jurisprudentiale pronuntate de inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recurs in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale (in mare parte nepublicata) in interpretarea si aplicarea Codului de procedura penala pana la finalul lunii aprilie 2018. Lucrarea contine trimiteri la proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedura penala in componenta referitoare la adaptarea legislatiei procesual penale la solutiile jurisprudentiale ale Curtii Constitutionale. Recomandare A se vedea, pentru mai multe detalii, si Codul de procedura penala. Comentariu pe articole. Editia 2 Din cuprins analiza deciziilor Curtii Constitutionale, precum si a tuturor solutiilor pronuntate de inalta Curte de Casatie si Justitie in recurs in interesul legii si in hotarari preliminare pana la sfarsitul lunii aprilie 2018 actualizarea comentariilor referitoare la sanctiunile procesuale ce pot interveni in cazul constatarii unor elemente de nelegalitate in faza de urmarire penala rescrierea capitolului referitor la camera preliminara actualizarea comentariilor referitoare la recursul in casatie si contestatia la executare solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg contine trimiteri la proiectul de lege de modificare a Codului de procedura penala care urmareste adaptarea legislatiei procesual penale la solutiile jurisprudentiale ale Curtii Constitutionale peste 50 de grile si raspunsuri Puncte forte una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea speciala in intelegerea si aplicarea NCPP informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea speciala o noua structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea mult mai facil de parcurs peste 600 de noi comentarii ale institutiilor de Procedura penala, Partea speciala analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari preliminare pana la finalul lunii aprilie 2018 analiza deciziilor Curtii Constitutionale Despre autor Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

PROCEDURA PENALA. PS. NCPP ED. 5

157,00 Lei
117,75 Lei
TVA inclus
stoc limitat


PROCEDURA PENALA. PG. NCPP ED.5

Despre lucrare Intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura penala (NCPP) a atras dupa sine restructurarea logicii procesuale in cadrul noului model de proces penal. Aceasta carte, elaborata de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, contine o prezentare supla si accesibila a noilor institutii procedurale din Partea generala a NCPP in scopul intelegerii intentiei legiuitorului, dar si a modului in care se vor aplica in practica noile dispozitii procedurale. Despre Editia 5 Aceasta editie aduce o noua structurare si prezentare a informatiilor, apta de a face lucrarea mult mai facil de parcurs. Totodata, regasim o restructurare a comentariilor, precum si noi explicatii asupra institutiilor de Procedura penala, Partea generala. Deopotriva sunt prezentate si analizate toate solutiile jurisprudentiale pronuntate de inalta Curte de Casatie si Justitie (hotarari preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recurs in interesul legii) sau de Curtea Constitutionala, precum si jurisprudenta recenta a instantelor nationale (in mare parte nepublicata) in interpretarea si aplicarea Codului de procedura penala pana la finalul lunii aprilie 2018. Lucrarea contine trimiteri la proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedura penala in componenta referitoare la adaptarea legislatiei procesual penale la solutiile jurisprudentiale ale Curtii Constitutionale. Recomandare A se vedea, pentru mai multe detalii, si Codul de procedura penala. Comentariu pe articole. Editia 2 Din cuprins rescrierea comentariilor referitoare la autoritatea de lucru judecat si paralelismul procedurilor penale si fiscale rescrierea comentariilor cu privire la subiectii actiunii penale si actiunii civile dezvoltarea si aprofundarea principiului loialitatii administrarii probelor si rescrierea comentariilor referitoare la provocarea la comiterea de infractiuni rescrierea comentariilor privind sanctiunile procesuale actualizarea comentariilor in materia masurilor preventive actualizarea comentariilor vizand metodele speciale de supraveghere sau cercetare prezentare detaliata a modului in care se aplica in practica institutii precum: arestul la domiciliu, participarea autorizata la anumite activitati, consultarea dosarului, atributiile judecatorului de drepturi si libertati etc. solutii jurisprudentiale ale instantei supreme si ale altor instante nationale jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in cauzele contra Romaniei, in scopul relevarii modului in care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instantei de la Strasbourg contine trimiteri la proiectul de lege de modificare a Codului de procedura penala care urmareste adaptarea legislatiei procesual penale la solutiile jurisprudentiale ale Curtii Constitutionale peste 100 de grile si raspunsuri Puncte forte una dintre cele mai performante carti de Procedura penala, Partea generala in intelegerea si aplicarea NCPP informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea generala o noua structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea mult mai facil de parcurs peste 700 de noi comentarii ale institutiilor de Procedura penala, Partea generala analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari preliminare pana la finalul lunii aprilie 2017 analiza deciziilor Curtii Constitutionale Despre autor Mihail UDROIU este doctor in drept si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplina drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

PROCEDURA PENALA. PG. NCPP ED.5

168,00 Lei
126,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


TRATAT DE FISCALITATE APLICATA

Despre lucrare Prezenta lucrare reprezinta un veritabil tratat de fiscalitate aplicata, tinand cont de modificarile fiscale din 2018. Cu un numar de aproximativ 400 de studii de caz, atent analizate si descrise suficient de clar pentru a fi pe intelesul atat al specialistilor, cat si al viitorilor experti in fiscalitate, lucrarea se doreste o picatura de culoare optimista in efervescenta numeroaselor modificari fiscale. De asemenea, prin abordarea unor teme vaste, diverse, din realitatea fiscala, autorii incearca sa prezinte cat mai multe solutii practice.

TRATAT DE FISCALITATE APLICATA

126,00 Lei
88,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


1 2 3

1 2 3Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro