category
Cosul tau (0) Ai transport gratuit pentru comenzi in valoarea totala de peste 130 lei.

Cosul este gol
 
Produse/Pagina:

Carti Filosofie

Afisare:
 
 

Sortare produse:

Sorteaza dupa

ASA GRAIT-A ZARATHUSTRA

Lucrare fundamentala a prolificului filozof, Asa grait-a Zarathustra este biblia sosirii supraomului. Dumnezeu a murit, crestinismul este o religie a sclavilor, vointa de putere va invinge. O carte ce nu are nevoie de nici o prezentare, trebuie citita!

ASA GRAIT-A ZARATHUSTRA

36,90 Lei
29,52 Lei
TVA inclus
stoc limitat


FILOSOFIE IN 30 DE SECUNDE

Filosofie in 30 de secunde
Cuget, deci exist, materialism dialectic, existentialism? Metoda socratica, deconstructie? Desigur, cunoasteti semnificatia acestor notiuni sau, cel putin, ati auzit de ele. Dar oare le stapaniti destul de bine pentru a le dezbate la o petrecere sau pentru a va impresiona prietenii?
Filosofie in 30 de secunde prezinta, intr-o maniera revolutionara, cele mai semnificative 50 de teorii filosofice din toate timpurile. Filosofii de marca au fost provocati sa lase deoparte pentru o vreme framantarile lor cu privire la sensul existentei si sa incerce sa explice, pe intelesul tuturor, cele mai sofisticate idei filosofice in doar doua pagini, 300 de cuvinte si o ilustratie metaforica.
Volumul de fata isi propune sa patrunda in mintea celor mai mari ganditori ai lumii, ajutandu-va sa intelegeti concepte complexe, precum imperativul categoric al lui Kant, fara sa va alegeti cu dureri de cap.
Biografie
Editorul Barry Loewer este seful catedrei de filosofie de la Universitatea Rutgers din New Jersey. Printre principalele sale arii de interes se numara fundamentele metafizice ale stiintei, filosofia fizicii si

FILOSOFIE IN 30 DE SECUNDE

48,90 Lei
29,34 Lei
TVA inclus
stoc limitat


DE LA JUNIMEA LA NOICA: STUDII DE CULTURA ROMANEASCA

Cele douasprezece studii reunite in acest volum acopera o perioada istorica de aproximativ 150 de ani, de la mijlocul secolului al XIX-lea si pina astazi. Marta Petreu abordeaza probleme spinoase ale istoriei si ale istoriei ideilor – de pilda, problema evreiasca, asa cum a fost vazuta in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, pe vremea cind P.P. Carp soma guvernele Romaniei sa inceteze razboiul pe care il purtau impotriva populatiei evreiesti din tara. De asemenea, se ocupa de felul cum a fost vazut Nae Ionescu de catre contemporanii lui, de ideile si atitudinile generatiei ’27, de complicatele relatii ale lui Eliade cu legionarii si de modul simbolic in care s-a despartit de ei, pentru a-si incepe visata „viata noua”, de atitudinea lui Noica fata de Securitate sau de magnificenta religioasa care l-a facut pe Cioran sa scrie ca datoria unui popor este sa puna in lumina macar unul dintre atributele lui Dumnezeu. Bazata pe analiza minutioasa a surselor de prima mina si pe contextualizarea romaneasca si europeana a fiecarui subiect, De la Junimea la Noica este rezultatul unei viziuni filosofice si morale unitare: una care ne invata ca trebuie sa ne asumam in mod lucid intregul trecut, pentru ca numai astfel mai este cu putinta viitorul.

DE LA JUNIMEA LA NOICA: STUDII DE CULTURA ROMANEASCA

38,00 Lei
28,50 Lei
TVA inclus
stoc limitat


FILOSOFIA UPANISADELOR

Lucrarea de fata, care formeaza partea a doua a Istoriei generale a filosofiei, dar si un intreg de sine statator, trateaza despre filosofia Upanisadelor si, prin aceasta, despre punctul culminant al conceptiei indiene despre lume, atins inca din timpurile vedice, prebuddhiste si neintrecut ca insemnatate filosofica de nici unul din fenomenele ulterioare pana in prezent - nici de sistemul Samkya, a carui geneza treptata din ideile upanisadice s-a facut prin inmultirea excesiva a tendintelor realiste, nici de buddhism care, cu toata autonomia manifestarilor sale, este dependent de invataturile Upanisadelor in punctele esentiale.

FILOSOFIA UPANISADELOR

35,00 Lei
28,00 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Les confessions. Livres VII a XII

Rousseau ne voulait pas qu'un portrait de lui figure en tete de ses OEuvres. Son vrai portrait, le seul qui ne mentirait pas, c'est en lisant ses Confessions qu'on l'aurait sous les yeux : "Je veux montrer a mes semblables un homme dans toute la verite de la nature ; et cet homme, ce sera moi." Mais quelle identite assigner a ce moi qui declare: "Je suis autre?" Autre que tous les autres, et pourtant leur semblable. Perpetuellement autre que soi, et pourtant toujours meme. "Bizarre et singulier assemblage" d'identifications multiples ou Narcisse et Caton, Alceste et Celadon, Mentor et le petit Jesus, Socrate et la cigale, Orphee et la fourmi, le rat des villes, celui des champs, le berger extravagant, l'agneau immacule et le bouc emissaire tiennent tour a tour le devant de la scene, sans nuire pour autant a l'unite d'action, "tant tout se tient, tout est un dans mon caractere." Au lecteur d'en juger.

Les confessions. Livres VII a XII

119,31 Lei
29,83 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Sperante si pespective - Noam Chomsky

Acum doua decenii, Francis Fukuyama anunta ca istoria se indreapta spre sfarsitul ei: Razboiul Rece se terminase si se parea ca-l castigasera baietii buni - lumea intreaga urma sa paseasca in trena superputerii invingatoare, Statele Unite, pe calea democratiei si a libertatii. Apoi a venit fatidicul 11 septembrie 2001 si lumea s-a schimbat din nou, iar profetia lui Fukuyama pare din ce in ce mai putin plauzibila. Dar ce s-a schimbat atat de radical in aceste ultime doua decenii? Mai sunt lucrurile atat de clare ca in momentul 1989? Cine sunt - daca mai sunt -, in noul context mondial, baietii buni? Mai exista sperante pentru viitor? Si daca da, care sunt acelea? In volumul de fata, Noam Chomsky analizeaza cu minutiozitate situatia interna si internationala a Statelor Unite. Motivul e simplu: absolut tot ce se intampla pe scena politicii internationale are legatura cu SUA. Tot binele si tot raul par sa vina de-acolo, dar despre rau nu se va vorbi nicicand in discursurile oficiale. De aceea trebuie sa o faca intelectuali de calibrul lui Noam Chomsky, ca sa-l aduca in vizorul opiniei publice, sa-i dibuiasca radacinile, sa ne scoata de sub vraja optimismului declaratiilor oficiale, sa ne arate cat de rau stam, dar sa ne si dea sperante.

Sperante si pespective - Noam Chomsky

29,00 Lei
23,20 Lei
TVA inclus
stoc limitat


ISTORIA FILOSOFIEI ISLAMICE

Metafizica nu este defel conditionata de mutatiile sociale, ci de insusi obiectul pe care ea il atinge, adica universurile spirituale pe care, prin vocatia ei, trebuie sa le descopere si sa le cerceteze. Lectia metafizicienilor din Islam este aceea ca ei au considerat intotdeauna ca esoterismul lor, adica interioritatea lor, nu este posibil fara o noua nastere interioara. O traditie nu este vie si nu se transmite celui in viata decat cu conditia de a fi perpetua renastere.

ISTORIA FILOSOFIEI ISLAMICE

39,50 Lei
31,60 Lei
TVA inclus
stoc limitat


Contact Strada Fainari Nr. 3, Etaj 1, Sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021221 (VEZI HARTA) 031/413 43 33 contact@dol.ro